Video/ Sve potpuno legalno

Naoružan do zuba: Ima preko 4.000 pušaka, bazuka, bacača plamena, pa čak i nekoliko tenkova!

Hronika10.11.17, 14:32h

Naoružan do zuba: Ima preko 4.000 pušaka, bazuka, bacača plamena, pa čak i nekoliko tenkova!
Nevjerovatna je činjenica da je sve što posjeduje potpuno legalno u državi Kolorado

 

Mel Bernsteina opravdano zovu "najnaoružanijim čovjekom Amerike", međutim po svemu sudeći izgleda da je prvo mjesto za njega rezervisano i što se ostatka svijeta tiče.

 

Zbog nemilih masovnih pokolja u američkoj javnosti se vode velike polemike oko dostupnosti vatrenog oružja. Ipak, narod je podijeljen, a kako to obično biva, južne države smatraju da je posjedovanje ubojitih pušaka neodvojiv dio nacionalnog identiteta. 

 

Mel je ekstrem, čak i za one koji se zalažu da je kuća bez puške - opljačkani dom. On naime, posjeduje preko 4.000 smrtonosnih alata: 200 automatskih pušaka, minobacača, bazuka, bacača plamena, pa čak i nekoliko tenkova! 

 

Nevjerovatna je činjenica da je sve što posjeduje potpuno legalno u državi Kolorado!

 

"Jednostavno postaneš zavistan od njih (oružja), to ti uđe krv", kaže Mel.

 

Jeziva je informacija da poslije svakog nemilog događaja, kao što je pokolj u Las Vegasu ili masakr u crkvi u Teksasu, prodaja vatrenog oružja drastično poraste i to ne samo zbog brige za ličnu sigurnost.

 

Mel kaže kako mnogi žele da kupe iste puške kakve su i monstrumi koristili što svakako izaziva zabrinutost upravo onih skeptika koji bi da ograniče široku prodaju velikokalibarskih pušaka.

 

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook