Video/ Pripadnik klana Spada

Brutalan napad na nacionalnoj televiziji: Mafijaš glavom 'zakucao' novinara!

Hronika10.11.17, 11:29h

Brutalan napad na nacionalnoj televiziji: Mafijaš glavom 'zakucao' novinara!
Udario me zato što sam mu postavljao pitanja. Trebao bi od Ostije tražiti izvinjenje

 

Brat poznatog rimskog mafijaša glavom je udario novinara televizijske postaje Rai Due tokom intervjua u kojem ga je novinar pitao o povezanosti s pokretom s krajnje desnice.

 

Tokom prijenosa uživo na Rai Due, brat poznatog mafijaša Robert Spada napao je novinara Danielea Piervincenzija kada ga je ovaj pitao o prirodi njegove povezanosti s pokretom CasaPound. Spada je novinara prvo udario glavom i slomio mu nos, da bi ga kasnije još nekoliko puta udario crnom šipkom.

 

Piervincenzi je u rimsku gradsku četvrt Ostiju došao intervjuisati Spadu nakon što je sedam pripadnika izrazito nasilnog klana Spada u oktobru osuđeno na ukupno 56 godina zatvora zbog iznuđivanja i organiziranog kriminala.

 

"Udario me zato što sam mu postavljao pitanja. Trebao bi od Ostije tražiti izvinjenje", rekao je novinar.

 

Intervju tokom kojeg je Piervincenzi napadnut emitiran je u sklopu dokumentarne emisije o odnosima u Ostiji nakon što je vijeće gradske četvrti raspušteno zbog povezanosti s organiziranim kriminalom.

 

Robert Spada se za napad koji je rezultirao slomljenim nosom novinara ispričao putem Facebooka. "Novinar je ušao u prostor kluba koji je namijenjen isključivo članovima te je prestrašio mog sina. Strpljenje ima svoje granice", napisao je.

 


 

 

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook