LJEKARI NA NOVIM MUKAMA

Zbog Cece i Facebooka u sarajevskim domovima zdravlja ukinut internet: Novi menadžment uveo sankcije!

Hronika09.11.17, 16:54h

Zbog Cece i Facebooka u sarajevskim domovima zdravlja ukinut internet: Novi menadžment uveo sankcije!
- Nama trebaju medicinske stranice radi prirode našeg posla. Tehnički nam se to može omogućiti i mi ništa drugo i ne tražimo. Čuli smo kako je rečeno da nam je omogućen pristup internetu, ali to još uvijek nije tačno, kažu ljekari

 

 

Jedan broj ljekara uposlenih u sarajevskim domovima zdravlja, ambulantama porodične medicine, požalio se da već više mjeseci nema pristup internetu, piše Faktor.


Ovaj portal navodi da u Javnoj ustanovi dom zdravlja Kantona Sarajevo objašnjavaju da je zbog zloupotreba bilo privremeno reduciranje interneta, ali i da je ponovo omogućen pristup.


- Otkako je došao novi menadžment na čelo JU Dom zdravlja KS nama je ukinut internet. Čuli smo da je neko od medicinskog osoblja, ne ljekari, u toku radnog vremena slušao Cecu, koristio Facebook i puštao druge razne gluposti. Oni znaju ko je to radio, trebaju njih da sankcionišu. Neka im skinu sa plaće deset posto. Neka se donese uredba koja će precizirati u koje svrhe se smije koristiti internet, a ne sve nas da kažnjavaju, kazao je za Faktor jedan od ljekara porodične medicine.


Naglašava kako im trebaju omogućiti pristup medicinskim stranicama.


- Nama trebaju medicinske stranice radi prirode našeg posla. Tehnički nam se to može omogućiti i mi ništa drugo i ne tražimo. Čuli smo kako je rečeno da nam je omogućen pristup internetu, ali to još uvijek nije tačno, kažu ljekari.


Tim povodom, iz press službe JU Dom zdravlja KS za Faktor je dato sljedeće pojašnjenje:


- Na osnovu izvještaja tehničke službe JU Dom zdravlja KS u kojem su navedene svojevrsne zloupotrebe korištenja interneta, menadžment ustanove je uvažio preporuke navedene službe u smislu privremenog reduciranja pristupa internetskom sadržaju. Pristup internetu ponovo je omogućen u potpunosti uz upozorenje da će ukoliko tehnička služba i administrator mreže opet uoče zloupotrebu korištenja interneta, menadžment JU Dom zdravlja KS uvesti iste mjere.


Na pitanje o kojim se konkretno zloupotrebama radi, odgovoreno je da je to interna stvar ustanove.


-One su uočene i sasvim je logično da u tim slučajevima internet nije bio korišten u smislu edukativnih poslova - stoji u odgovoru JU Dom zdravlja KS.

 

(Faktor/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook