FOTO/ Burno na suđenju, vještak saobraćajne struke utvrdio

Sanjin Sefić je vozio do 110 km/h, prošao kroz crveno, a nakon udara Selma i Edita su odletjele 38 metara!

Hronika02.11.17, 08:48h

Sanjin Sefić je vozio do 110 km/h, prošao kroz crveno, a nakon udara Selma i Edita su odletjele 38 metara!
Nakon prezentacije nalaza, došlo je do rasprave između Kovačevića i Kerima Čelika, Sefićevog advokata, koji je imao mnogo pitanja za vještaka

 

Prezentacijom nalaza vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića juče je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću i njegovim pomagačima. 

 

Vještak je sačinio dva nalaza i to 12. oktobra prošle godine, a potom 16. januara ove godine.

 

Prvi nalaz urađen je nesporedno nakon nesreće dok je drugi upotpunjen nakon obudukcije tijela studentica Selme Agić i Edite Malkoč, jer je tokom drugog sačinjavanja nalaza vještak uporedio tragove s lica mjesta sa povredama na tijelima djevojaka.

 

Ustvrdio je da Sanjin Sefić nije blagovremeno primijetio pješake, kretao se nedozvoljenom brzinom, nije se oprezno pribiližio raskrsnici koja ima semafore, nije se zaustavio na crveno svjetlo, nije propustio pješake, niti se nakon nesreće zaustavio i pružio pomoć povrijeđenima.

 

sanjin-sefic

Foto: Avaz.ba

 

Propusta djevojaka nije bilo. Za brzinu kretanja vještak Kovačević je zaključio u prvom nalazu da se radilo o brzini od 95 do 105 kilometara na sat, a drugi put je ostavio mogućnost da se radilo i o brzini do 110 kilometara na sat.

 

- Da je reagirao na vrijeme, mogao se zaustaviti prije udara - zaključio je vještak Ševal Kovačević.

 

Jučer je prikazana i videoprezentacija, gdje je dalo vidjeti kako su djevojke odletjele nakon udara Sefićevog Golfa i to 38 metara, kako je vještak pojasnio.

 

Nakon prezentacije nalaza, došlo je do rasprave između Kovačevića i Kerima Čelika, Sefićevog advokata, koji je imao mnogo pitanja za vještaka.

 

Pokušao je osporiti Kovačevićev nalaz, nazvavši ga paušalnim i nezakonitim, ali je vještak ostao pri svom.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook