zenica, sarajevo, travnik, kakanj

U velikoj policijskoj akciji 'Mreža I' uhapšeno 18 osoba: Evo šta je pronađeno tokom pretresa

Hronika30.10.17, 15:03h

U velikoj policijskoj akciji 'Mreža I' uhapšeno 18 osoba: Evo šta je pronađeno tokom pretresa
U okviru današnje akcije "MREŽA I" i tokom navedenih pretresa u četiri grada Federacije BiH u Zenici je slobode lišno 16 osumnjičenih osoba, a na području Sarajeva i Kaknja po jedna osumnjičena osoba

 

U velikoj policijskoj akciji "Mreža I", koju u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona provodi Uprava policije MUP-a ZDK i mješoviti policijski timovi Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, a koja je poduzeta zbog lišenja slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koja se sumnjiče za izvršenje više krivičnih djela u vezi sa zloupotrebama opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja na području grada Zenice, Sarajeva, Travnika i Kaknja od jutros su pretresene 24 lokacije.

 

U okviru današnje akcije "MREŽA I" i tokom navedenih pretresa u četiri grada Federacije BiH u Zenici je slobode lišno 16 osumnjičenih osoba, a na području Sarajeva i Kaknja po jedna osumnjičena osoba.

 

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količine opojnih sredstava, oružja, novca i drugih predmeta. Istražne radnje vezane za navedene aktivnosti su u toku i nakon saslušanja svih privedenih osoba i dokumentiranja svih aktivnosti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu bit će proslijeđeni izvještaji i osumnjičene osobe predate na daljnji zakonski postupak, saopćeno je Feni iz Odjela za informiranje MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Provedene policijske aktivnosti su nastavak opsežne policijske akcije kodnog naziva "MREŽA", koja je prošle godine provedena od Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona. Tada je na području ZDK izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba lišen je slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz više vrsta krivičnih djela, prevashodno u vezi s opojnim sredstvima.

 

(FENA/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook