Bivši gazda 'Agrokora' se oglasio na blogu

Ivica Todorić nakon raspisivanja potjernice: Vraćam se u Hrvatsku čim prikupim dokaze!

Hronika22.10.17, 12:56h

Ivica Todorić nakon raspisivanja potjernice: Vraćam se u Hrvatsku čim prikupim dokaze!
Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je u subotu potjernicu za Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu

 

Bivši predsjednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić u nedjelju je na svom blogu poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika", nakon što je u subotu za njim raspisana potjernica.

 

"Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih osobno, brzopleto su sastavili sramotnu kaznenu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države", kaže Todorić u novom sapćenju na svom blogu na kojem se od septembra redovno mogu čitati njegove objave.

 

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je u subotu potjernicu za Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

 

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

 

"Kao čovjek kojem su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz kaznene prijave i obraniti i sebe i moje suradnike od političkog progona kojem je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u kojemu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal", naglašava Todorić.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook