SDA odgovara na optužbe SBB-a

Radončić pokušava pod svoju kontrolu staviti nevladin sektor i nezavisne analitičare

Hronika29.09.17, 13:54h

Radončić pokušava pod svoju kontrolu staviti nevladin sektor i nezavisne analitičare
Za svoju potpredsjednicu nedavno je imenovao suprugu menadžera Centra civilnih inicijativa (CCI) Adisa Arapovića, a sada je u Nadzorni odbor BH Telecoma postavio majku portparolke Transparency Internationala Svetlanu Cenić

 

Koristeći činjenicu da je dio vladajuće koalicije, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je do sada na pozicije imenovao skoro hiljadu svojih kadrova, a u isto vrijeme pokušava rušiti Vijeće ministara i blokirati rad Parlamenta Federacije BiH, ocijenila je Stranka demokratske akcije.

 

 - Dok nastoji zaustaviti reformske procese, politički pogubljeni Radončić nastavlja iskorištavati poziciju šefa jedne od vladajućih stranaka i isključivo zarad ličnih interesa na dobro plaćene funkcije postavljati osobe za koje vjeruje da mu posredno mogu biti od pomoći. Zabrinut za procese koji se vode protiv njega, ranije je u javna preduzeća i institucije „uhljebio“ članove porodica istaknutih nosilaca pravosudnih funkcija, želeći tako da ostvari uticaj i kontrolu nad Visokim sudskim i tužilačkim vijećem i drugim institucijama u pravosuđu - stoji u saopćenju.

 

Iz SDA dodaju da se Radončić ne zaustavlja na tome, pa pod svoju kontrolu pokušava staviti i nevladin sektor i tzv. nezavisne analitičare.

 

 - Za svoju potpredsjednicu nedavno je imenovao suprugu menadžera Centra civilnih inicijativa (CCI) Adisa Arapovića, a sada je u Nadzorni odbor BH Telecoma postavio majku portparolke Transparency Internationala Svetlanu Cenić. Javnosti u BiH je poznato da je Svetlana Cenić tokom agresije na BiH bila dijelom Karadžićevog paljanskog rukovodstva i najbliža saradnica Nikole Koljevića, Momčila Krajišnika i Jovana Tintora. Poznati su i detalji njenog nečasnog svjedočenja pred Haškim tribunalom, gdje je neistinama o konc-logoru Trnopolje branila svoje ratne šefove. Njenom novom šefu Fahrudinu Radončiću ništa od toga nije smetalo, što samo još jednom potvrđuje da je zbog svojih privatnih interesa spreman pogaziti sve principe. Nakon što je na suđenju u Prištini Bošnjake optužio za početak rata, sada imenovao saradnicu ratnih zločinaca u Nadzorni odbor BH Telecoma, vjerujemo da su bh. javnosti mnogo jasniji potezi koje povlači Radončić, a time i stvarni razlozi njegovog dolaska u BiH - navodi se u saopćenju.

 

(Fena, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!