Zbog manipulacije javnošću i institucijama

Pokret "Odgovor": Dodik treba podnijeti ostavku zbog referenduma o Sudu BiH!

Hronika21.09.17, 12:09h

 Pokret
Iz Odgovora poručuju da opozicione snage u RS-u ne trebaju ni na koji način olakšavati Dodiku da se izvuče iz zamke koju je sam sebu pripremio

 

Na zakašnjelu objavu zaključaka NSRS o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, iz pokreta Odgovor su poručili da Milorad Dodik mora podnijeti ostavku zbog manipulacije javnošću i institucijama, te zbog korištenja Službenih novina kao alata pritiska na državne pravosudne institucije.

 

"Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici održanoj 13. aprila 2011. godine donijela Odluku o raspisivanju republičkog referenduma sa pitanjem: „Da li podržavate nametnute zakone od strane Visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, posebno o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i njihovu neustavnu verifikaciju u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine?“ Zatim je slična odluka donesena i 2015. godine, koja je sada objavljena, ograničena samo na pitanje pravosudnih institucija. Dakle, ova priča traje već više od šest godina", poručuju iz Odgovora.

 

"Istovremeno, Milorad Dodik i SNSD su svojim rukama učestvovali u izmjeni svih zakonskih propisa koji se tiču suda, tužilaštva, VSTV-a, te Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku, za koje tvrde da su nametnuti od strane Visokog predstavnika", napominju iz Odgovora. 

 

Iz Odgovora poručuju da opozicione snage u RS-u ne trebaju ni na koji način olakšavati Dodiku da se izvuče iz zamke koju je sam sebu pripremio, te očekuju da vlasti u Banjoj Luci konačno priznaju da je višegodišnja priča o ukidanju Suda BiH samo politička igra koja treba zaštititi SNSD-ove kadrovike i tajkune od krivičnog gonjenja za zloupotrebu službenog položaja, korupciju i organizovani kriminal. 

 

(Fena/aš)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!