stalno pristižu reakcije na navode 'nacionala'

Ahmetović: Ovo su informacije iz BiH od paralelnih, nelegalnih i nelegitimnih struktura

Front20.09.17, 13:21h

Ahmetović: Ovo su informacije iz BiH od paralelnih, nelegalnih i nelegitimnih struktura
Dodao je da je siguran da nije bilo razmjene informacija obavještajnih službi Hrvatske i BiH, ali isto tako da ovo nisu informacije SOA-e

 

Poslanik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović je, na novinarsko pitanje u vezi s prisluškivanjem hrvatskih dužnosnika od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kazao je kako misli da je ovo nešto slično te da se boji da su isti akteri oni koji su bili kad je u pitanju akcija „Ušće“.

 

- Siguran sam da je ovo jedan paralelni sistem u obavještajnoj službi koji odudara od onoga što je interes države BiH. Nadam se da će institucije ove zemlje moći prevazići taj problem  te poslati poruku i Republici Hrvatskoj da se ne radi o prisluškivanju nikoga iz političkog vrha Hrvatske - kazao je Ahmetović.

 

Dodao je da je siguran da nije bilo razmjene informacija obavještajnih službi Hrvatske i BiH, ali isto tako da ovo nisu informacije SOA-e.

 

- Ovo su informacije iz BiH od paralelnih, nelegalnih i nelegitimnih struktura koji prave problem zbog ličnih i političkih interesa nekolicine ljudi - kazao je Ahmetović.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook