NAKON SKANDALA KOJI JE TRESAO DRŽAVU

Sjećate li se polugole uposlenice UIO BIH i kolege koji je masira: Evo kako su na kraju 'kažnjeni'...

Hronika17.09.17, 17:04h

Sjećate li se polugole uposlenice UIO BIH i kolege koji je masira: Evo kako su na kraju 'kažnjeni'...
- Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku podnio je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasjedanje Drugostepene komisije koja će donijeti pravosnažnu odluku, pojasnio je Ratko Kovačević

 


Prvostepeni disciplinski postupak protiv uposlenika UIOBiH koji su imali glavne uloge u aferi "masaža" iz marta ove godine okončan je, a Aida Đuzel i njen kolega Davod Džombić zbog golišave masaže u toku radnog vremena novčano su kažnjeni, saznaje Faktor.


Kako je za Faktor kazao Ratko Kovačević, glasnogovornik UIOBiH, prema odluci Prvostepene disciplinske komisije, četiri osobe su kažnjene u dosadašnjem postupku, a glavnim akterima, odnosno "maseru i masiranoj" određena je novčana kazna u visini od 30 posto njihove plaće u vremenskom periodu od šest mjeseci. 


Novčano su kažnjene još dvije osobe koje također učestvovale u narušavanju ugleda ove institucije u ovoj aferi.


Međutim, ova odluka nije konačna te je disciplinski postupak još u toku.


- Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku podnio je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasjedanje Drugostepene komisije koja će donijeti pravosnažnu odluku, pojasnio je Kovačević za Faktor.


Ako ste zaboravili ovu priču koja je odjeknula u cijeloj BiH, detalja se prisjetite ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook