dosta je redukcija

Poziva se stanovništvo Sarajeva: Potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja u KS

Hronika10.09.17, 14:08h

Poziva se stanovništvo Sarajeva: Potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja u KS
Navode da je nebriga kulminirala unazad nekoliko godina kada su davanja iz kantonalnog budžeta za održavanje i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture drastično smanjena

 

Potpisivanje protestnog poziva i prijedloga Skupštini Kantona Sarajevo u namjeri da se preduzmu hitne mjere na rješavanje problema vodosnabdijevanja Sarajeva počinje sutra u parku pred zgradom Kantona Sarajevo, najavljuju iz Eko akcije.

 

Ističu da svakodnevne redukcije traju već godinama usljed nedovoljnog ulaganja u održavanje i obnovu vodovodne mreže kao i zaštitu postojećih i obezbjeđivanje novih izvorišta. Pri tome, tvrde, redukcije, kao i nesmetana izgradnja u vodozaštitnim zonama, dovode u pitanje i kvalitet vode.

 

Navode da je nebriga kulminirala unazad nekoliko godina kada su davanja iz kantonalnog budžeta za održavanje i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture drastično smanjena. 

 

 - Pozivamo stanovništvo Sarajeva da dođe na potpisivanje otvorenog protestnog poziva Skupštini KS, čime ćemo poslati poruku vlastima da imaju sve instrumente za hitno rješavanje ovog problema i da je krajnje vrijeme da ih iskoriste. Građani će moći potpisati protestni poziv od 10.30 do 12.30., od ponedjeljka do petka sljedeće sedmice - navedeno je u pozivu.

 

Protestnu kampanju organiziraju ''Jedan grad, jedna borba'', Udruženje ''Eko akcija'' i građanska inicijativa ''Borba za život''.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook