ispitani osumnjičeni pomagači

Sejfović se trebao sakriti u Velešićima: Otkriveno kako je isplaniran filmski bijeg iz KPZ Sarajevo

Hronika07.09.17, 11:44h

Sejfović se trebao sakriti u Velešićima: Otkriveno kako je isplaniran filmski bijeg iz KPZ Sarajevo
Tužilac Igor Dubak, obrazlažući prijedlog za pritvor, kazao je da su Hazić i Ibrahimi obezbijedili prijevozna sredstava Sejfoviću

 

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište na kojem se razmatrao prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Dževadu Haziću, nastanjenom u Zenici, i Amiru Ibrahimiju iz Viteza, osumnjičenim da su pomogli Amelu Sejfoviću da pobjegne iz sarajevskog zatvora- piše Avaz.ba.

 

Tužilac Igor Dubak, obrazlažući prijedlog za pritvor, kazao je da su Hazić i Ibrahimi obezbijedili prijevozna sredstava Sejfoviću.

 

Preko 40 razgovora

 

- Hazić i Sejfović se odranije poznaju, jer su u isto vrijeme izdržavali kaznu u KPZ-u Sarajevo. Hazić, osim što je osuđivan zbog razbojništava, osuđivan je i za isto krivično djelo za koje je sada osumnjičen, odnosno pomoć osobi pri bijegu iz zatvora.

 

Utvrđeno je da Hazić nabavio 20. avgusta nabavio SIM karticu isključivo da bi komunicirao s Sejfovićem i još jednom nepoznatom osobom.

 

Na dan Sejfovićevog bijega ostvarili su preko 40 komunikacija, i to prvu u šest ujutru, a zadnja je bila u 14.07 sati, kazao je Dubak, napominjući i da je Ibrahimi ranije osuđivan zbog ekspolzije u trgovačkom centru FIS Vitez. 

 

Ostatak čitajte OVDJE


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook