NEZAPOSLENOST I SIROMAŠTVO

SBB poručuje: Najnoviji podaci CIA-e uhvatili Izetbegovića u laži

Front22.08.17, 14:23h

SBB poručuje: Najnoviji podaci CIA-e uhvatili Izetbegovića u laži
SBB podsjeća javnost da su odnosi u koaliciji SDA-SBB upravo „pukli“ kada je predsjednik Radončić više puta javno upozorio da neće podržavati Izetbegovića u lažnim statistikama o tobože novootvorenim radnim mjestima, što se sada i na osnovu spomenutog izvještaja pokazuje tačnim i odgovornim odnosom prema građanima

 

 

Nakon što je u najnovijem izvještaju CIA-a eksplicitno konstatirano da BiH ima najveću stopu nezaposlenosti mladih u svijetu, iznova postaje jasno koliko je velika Izetbegovićeva laž o 100.000 novootvorenih radnih mjesta.

 
Kada se uzme i podatak da su u BiH blokirani računi više od 70.000 kompanija, ali i ukupan broj ljudi koji su napustili našu zemlju, lako je zaključiti u kakvoj se situaciji Bosna i Hercegovina nalazi nakon 27 godina feudalne petofamilijarne vlasti.


SBB podsjeća javnost da su odnosi u koaliciji SDA-SBB upravo „pukli“ kada je predsjednik Radončić više puta javno upozorio da neće podržavati Izetbegovića u lažnim statistikama o tobože novootvorenim radnim mjestima, što se sada i na osnovu spomenutog izvještaja pokazuje tačnim i odgovornim odnosom prema građanima.


SBB poziva Izetbegovića, ali i njegovog trabanta Zvizdića, da pusti svoje izabrane premijere, koji su svi iz SDA, da se bave realnim problemima građana, kakvi su nezaposlenost i siromaštvo.


Također, SBB predlaže predsjedniku SDA da preuranjenu predizbornu retoriku sijanja straha, izazivanje konflikata, pa i unutarbošnjačkih isceniranih svađa i podjela, ostavi po strani. To ne doprinosi općem dobru, pa ni samoj SDA, navodi se u saoćenju Saveza za bolju budućnost.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!