nakon današnje deložacije

Pregledano zatečeno stanje i popisan inventar: Šta je inspekcija otkrila u pubu Tesla?

Hronika21.06.17, 13:46h

Pregledano zatečeno stanje i popisan inventar: Šta je inspekcija otkrila u pubu Tesla?
Zapisnikom je konstatirano da su otvori probijeni na način da su dva prostora, a to su "Tesla" i "Marfi" fizički spojeni u nivou galerije

 

Komisija za provođenje postupka iseljenja iz općinskih poslovnih prostora sarajevske općine Stari Grad danas je u jutarnjim satima iselila  zakupca iz poslovnog prostora "Tesla" u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1.

 

Prilikom ulaska u prostor konstatirano je fizičko stanje i popisan inventar, te pozvani uposlenici Sektora za inspekcijske poslove Općine Stari Grad koji su sačinili zapisnik o probijanju zidova u poslovnom prostoru.

 

Predmet inspekcijske kontrole bili su otvori u nivou galerije na pregradnom sjevernom zidu, a prema susjednom kafeu "Marfi".

 

Zapisnikom je konstatirano da su otvori probijeni na način da su dva prostora, a to su "Tesla" i "Marfi" fizički spojeni u nivou galerije. Svi radovi su izvedeni bez odobrenja za građenje, te je urbanističko-građevinska inspekcija naložila zatvaranje i vraćanje poslovnog prostora u stanje prije navedenih radova.

 

Načelnik Općine izdao je rješenje kojim je odobrio hitne radove u unutrašnjosti poslovnog prostora u ulici Saliha H. Muvekita br.1. Radovi će se odvijati uz nadzor urbanističko-građevinske inspekcije Općine Stari Grad.

 

Također, Općina Stari Grad će pokrenuti krivične postupke za sva krivična djela počinjena od strane zatečenih u poslovnom prostoru u ulici Saliha H.Muvekita br.1, prilikom ulaska Komisije za provođenje postupka iseljenja, kao i protiv odgovornih za oštećenje općinske imovine, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

 

Na konferenciji za medije u utorak je rečeno da zakupac Denis Stojnić prostorije u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1 koristi bespravno, te da je ugovor o zakupu koji je potpisao s Općinom Stari Grad istekao 31. decembra 2016. godine i od tada nije produžen. Njegov dug za zakup iznosi 370.000 KM.

 

(FENA/mr)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 

 

 

 

 

 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook