ZAPEČAĆEN PROSTOR

Novi kuršlus u pubu Tesla: Naguravali se službenici općine i radnici, razvaljen pečat, intervenirala policija...

Hronika21.06.17, 11:11h

Novi kuršlus u pubu Tesla: Naguravali se službenici općine i radnici, razvaljen pečat, intervenirala policija...
Na licu mjesta je i advokat Denisa Stojnića koji tvrdi da su službenici Općine nelegalno ušli u objekat jer im na rješenju o deložaciji jučerašnji a ne današnji datum

 

Službenici Općine Stari Grad Sarajevo ušli su jutros u objekat "Tesla“, koji je u vlasništvu MMA borca i starogradskog vijećnika Denisa Stojnića, a nakon naguravanja sa radnicima.

 

- Pet radnika spriječilo je službenike Općine da uđu na glavni ulaz, te su oni razvalili bravu sporednog i ušli u objekat. Prije toga došlo je do naguravanja između radnika i službenika Općine te je intervenirala i policija. Popisano je zatečeno stanje nakon čega su službenici Općine zapečatili ugostiteljski objekat. Radnici su odmah nakon toga razvalili pečat i ušli u objakat, te je ponovo pozvana policija, javlja reporter Avaza s lica mjesta.

 

Na licu mjesta je i advokat Denisa Stojnića koji tvrdi da su službenici Općine nelegalno ušli u objekat jer im na rješenju o deložaciji  jučerašnji a ne današnji datum.

 

Denis Stojnić je pak na putu prema Sarajevu. Vraća se ih Holandije gdje je imao meč.

 

Podsjećamo, službenici Općine  jučer ujutro su pokušali deložirati ugostiteljski objekat „Tesla“ zbog duga od 370.000 KM.  Kako je rečeno iz Općine, deložacija je naložena jer Stojnić u roku od osam dana nije izmirio dug za objekat koji se nalazi u općinskom poslovnom prostoru.

 

Tim povodom, načelnik Ibrahim Hadžibajrić je jučer održao i pres konferenciju na kojoj je kazao da je do sada naplaćeno dugovanje od 42 dužnike, te da ovaj slučaj neće biti iznimka.

 

- Stojniću je zbog neplaćanja duga naloženo da u roku od osam dana napusti prostorije, što on nije uradio. On je dužnik i ukoliko plati ostat će u prostoru, a dug mu nećemo nikada oprostiti, kazao je jučer Hadžibajrić.

 

Stojnić, pak, tvrdi da je problem eskalirao kada je on s bratom Dadom podržao Abdulaha Skaku u izboru za gradonačelnika i Igora Gavrića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

 

- Tužio sam Općinu jer su mi izdali prostor za koji su naveli da ima 167 metara kvadratnih, a ja sam sa vještacima utvrdio da se tu radi o samo 100 metara. Nakon toga, sklopio sam vansudsku nagodbu sa načelnikom Hadžibajrićem, jer mi je naplaćivano više od onoga što sam dobio. Tu nagodbu je podržao 21 vijećnik na OV. No, sve je to palo u vodu nakon što smo moj brat i ja glasali, a već ranije smo pitali načelnika hoćemo li imati problema ako podržimo kandidate SDA – SBB koalicije – kazao je Stojnić jučer za Avaz.

 

(Foto i tekst: Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook