otac ubijenog dženana za n1

Muriz Memić: Znam ime i prezime ubice, to je sin nekog moćnog...

Hronika18.06.17, 14:01h

Muriz Memić: Znam ime i prezime ubice, to je sin nekog moćnog...
Dodao je da će neko morati provesti istragu, te da mu je jedan svjedok kazao da je njegov sin ubijen

 

Izvor: N1

 

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je smrtno stradao 8. februara prije dvije godine u Velikoj aleji na Ilidži, gostovao je u emisiji N1 gdje je govorio o slučaju.

 

"Sve je gore i gore. Mi smo do sada dokazali da je ovo ubistvo. Do sada su trebali shvatiti da sam ja ozbiljan čovjek. Sve što radim i donesem im je ozbiljno provjereno. Imam listu dokaza koje je Tužilaštvo skrivalo. Ja znam da je Dženan ubijen, a to Tužilaštvo negira. Dalida Burzić mi je 15.3. rekla da je moj sin ubijen i to u pismu koje je stiglo na moju adresu", kazao je Muriz Memić.

 

Dodao je da će neko morati provesti istragu, te da mu je jedan svjedok kazao da je njegov sin ubijen.


"Zašto šest puta vještače papire? Neko će morati provesti istragu. Makar državno tužilaštvo. Meni je svjedok iz Aleje došao i rekao mi gdje je Dženan ubijen. Znam da je govorio istinu jer je iznio neke činjenice koje nije mogao znati. Tužiteljica je proglasila ubistvo, Alisa Mutap je bila u Tužilaštvu i sve joj ispričala. Dalida Burzić zna istinu, rukovodi istragom i zna koji su policajci napravbili propuste".

 

Na pitanje: Ko je onda počinioc ubistva?, Muriz Memić je kazao:

 

"Ovo je nečiji sin. Nekog moćnog. Ovo je sin nekog ko je jako moćan, ali su ovo amaterski uradili. Znam ime i prezime, trojica su bila na licu mjestu. Alisa je Dženana dovela u Aleju, ona nema amneziju i dokazat će se uskoro. Neko od tužitelja će ovo morati dokazati, makar od državnih. Kantonalno tužilaštvo za mene ne postoji".

 

Na kraju je kazao da se nema čega bojati, jer...

 

"Nemam se čega bojati, ja što sam imao sam izgubio. Ne mogu me zastrašiti i ja neću stati".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook