Poboljšanje čistoće vozila javnog gradskog prijevoza

GRAS pokrenuo akciju detaljnog pranja i čišćenja tramvaja, ali i saniranja oštećenja

Hronika15.06.17, 17:39h

GRAS pokrenuo akciju detaljnog pranja i čišćenja tramvaja, ali i saniranja oštećenja
Posebna pažnja u akciji će biti posvećena i uklanjanju grafita što ujedno predstavlja i najveći problem jer ne postoje specijalizirana sredstva za njihovo uklanjanje

 

U Kantonu Sarajevo provodi se akcija detaljnog pranja i čišćenja unutrašnjih i vanjskih dijelova odnosno površina vozila, saniranje oštećenja unutrašnjih površina, sjedišta, rukohvata, podova, te skidanje tvrdokornih materija.

 

Ova akcija koju provodi KJKP Gradski saobraćaj d.o.o ima za cilj poboljšanje čistoće vozila javnog gradskog prijevoza, kako bi korisnicima pružili što ugodniju vožnju.

 

Posebna pažnja u akciji će biti posvećena i uklanjanju grafita što ujedno predstavlja i najveći problem jer ne postoje specijalizirana sredstva za njihovo uklanjanje.

 

Kako bi što kvalitetnije i brže realizirali navedene aktivnosti angažiran je veći broj izvršilaca uključujući i one iz drugih sektora preduzeća, saopćeno je iz GRAS-a.

 

Akcijom će biti obuhvaćena sva vozila, a trenutno se aktivnosti sprovode u tramvajima.

 

Ovim putem iz GRAS-a apeliraju na korisnike da na bilo koji način ne uništavaju vozila javnog gradskog prijevoza, jer prije svega služe njihovim potrebama. Od njihovog odnosa umnogome zavisi čistoća vozila i kvaliteta javnog gradskog prijevoza, a ujedno i imidž Grada i gradskog prijevoza u cjelini.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook