Dragan Čović, član Predsjedništva BiH

Thompsonov koncert u Mostaru je običan koncert, kao i svaki drugi... HNS je dao podršku organizatoru

Front08.06.17, 13:54h

Thompsonov koncert u Mostaru je običan koncert, kao i svaki drugi... HNS je dao podršku organizatoru
Hrvatski pjevač Thompson, poznat po nekoliko fašističkih pjesama, u kojima poziva na ubijanje, u četvrtak će održati koncert u Mostaru u znak podrške šestorici bivših čelnika samoproglašene Herceg-Bosne, nepravomoćno osuđeni za ratne zločine pred Međunarodnim sudom u Hagu

 

Koncert Thompsona u Mostaru Dragan Čović je ocijenio kao običan koncert, iako su mu neki, rekao je, pokušali dati drugačiju dimenziju.

 

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ-a BiH rekao je novinarima danas u Mostaru nakon sjednice HNS-a da je HNS dao podršku organizatoru koncerta, te da on tu ne vidi ništa sporno.

 

- Ako će jedan glazbeni događaj, ili jedan koncert biti udar na bilo šta u Bosni i Hercegovini, onda trebamo biti zabrinuti – rekao je Čović, komentarišući optužbe iz brojnih političkih stranaka i nevladnih organizacija da se radi o fašističkom koncertu, koji vrijeđa žrtve proteklog rata i produbljuje međunacionalne tenzije u zemlji. 

 

Hrvatski pjevač Thompson, poznat po nekoliko fašističkih pjesama, u kojima poziva na ubijanje, u četvrtak će održati koncert u Mostaru u znak podrške šestorici bivših čelnika samoproglašene Herceg-Bosne, nepravomoćno osuđeni za ratne zločine pred Međunarodnim sudom u Hagu. Koncerti Thompsona ranije su zabranjeni u nekoliko zemalja članica Evropske unije.

 

Komentarišući reakciju Velike Britanije koja je svoje građane koji putuju u BiH upozorila na opasnost zbog Thompsonovog koncerta u Mostaru 8. juna, Čović je rekao da je Mostar najsigurniji grad u Bosni i Hercegovini, ali da svi slični događaji mogu imati određeni rizik, piše NAP.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook