NEDELJKO ČUBRILOVIĆ POVODOM 25 GODINA DOGAĐAJA U DOBROVOLJAČKOJ

Predsjednik NSRS poručio: Vojnici nisu bili ništa krivi, ovaj zločin ne smije da padne u zaborav!

Front02.05.17, 09:29h

Predsjednik NSRS poručio: Vojnici nisu bili ništa krivi, ovaj zločin ne smije da padne u zaborav!
- Tužna je činjenica da ni nakon 25 godina od ovog zločine nema sudskih proces protiv odgovornih za kukavičku likvidaciju vojnika u povlačenju, iako nema sumnje da je to organizovan, planiran i osmišljen zločin, poručio je Čubrilović

 

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, povodom  25. godišnjice zločina nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, pozvao je još jednom nadležne pravosudne institucije BiH da konačno procesuiraju odgovorne za ubistva nedužnih vojnika.

 

„Tužna je činjenica da ni nakon 25 godina od ovog zločine nema sudskih proces protiv odgovornih za kukavičku likvidaciju vojnika u povlačenju, iako nema sumnje da je to organizovan, planiran i osmišljen zločin“, poručio je Čubrilović.

 

Predsjednik Narodne skupštine je naglasio da je porazna i obeshrabrujuća činjenica da, nakon 25 godina od zločina u Dobrovoljačkoj i 22 godine od završetka rata, porodice žrtava i predstavnici institucija Republike Srpske i boračkih udruženja zbog bezbjednosnih razloga nisu mogli da odu na mjesto stradanja i odaju poštu nevinim žrtvama. 

 

„Vojnici koji su se mirno povlačili nisu nikome bili ništa krivi. Ne smijemo dozvoliti da ovaj zločin padne u zaborav. Radi mira, stabilnosti i bolje budućnosti zemlje, mora se utvrditi ko je naredio, a ko izvršio ovaj zločin i svi ti ljudi moraju da budu izvedeni pred lice pravde“, istakao je Čubrilović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook