Hitna telefonska sjednica

Nema zapošljavanja u javnom sektoru: Vlada FBiH izmijenila odluku o moratoriju

Hronika07.04.17, 16:13h

Nema zapošljavanja u javnom sektoru: Vlada FBiH izmijenila odluku o moratoriju
Obustava se odnosi i na zaključivanje svih ugovora o djelu, osim u slučaju neodgodive potrebe, kada ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH

 

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, izmijenila zaključak sa 85. sjednice održane 28.12.2016. godine, koji se odnosi na moratorij na zapošljavanje.


Na ovaj način Vlada je zadužila federalne uprave, upravne organizacije, ustanove i druge federalne institucije i službe, Agenciju za državnu službu FBiH i institucije FBiH koje je osnovala Federacija BiH, a koja vrše javna ovlaštenja i imaju svojstvo pravne osobe, izuzev federalnih ministarstava, da obustave konkursne procedure za prijem državnih službenika, namještenika i ostalih zaposlenika do 30.6.2017. godine.


Obustava se odnosi i na zaključivanje svih ugovora o djelu, osim u slučaju neodgodive potrebe, kada ove institucije ugovor o djelu mogu zaključiti isključivo uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, navodi se u saopštenju Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook