FOTO/ Uoči utakmice Željo-Sloboda

Ivica Osim otvorio istočnu tribinu stadiona Grbavica, okupilo se više od 12.000 navijača

Sport01.04.17, 19:32h

Ivica Osim otvorio istočnu tribinu stadiona Grbavica, okupilo se više od 12.000 navijača
Nikad nisam vidio bolji teren. Kamo sreće da je ovako bilo ranije. Samo zajedno možemo sve. Zahvalio bih navijačima koji su danas došli na Grbavicu, kazao je ovom prilikom Osim, koji je doživio ovacije s tribina

 

Tri mjeseca i 15 dana nakon polaganja kamena temeljca danas je svečano otvorena istočna tribina stadiona Grbavica.

 

Čast da otvori tribinu, najveći infrastrukturni projekt u novijoj historiji FK Željezničara pripala je počasnom predsjedniku, legendi kluba i bh. nogometa Ivici Osimu.

 

- Nikad nisam vidio bolji teren. Kamo sreće da je ovako bilo ranije. Samo zajedno možemo sve. Zahvalio bih navijačima koji su danas došli na Grbavicu - kazao je ovom prilikom Osim, koji je doživio ovacije s tribina.

 

valentin-inzko-stadion-grbavica

 

Kao što su čelnici Željezničara najavili, tribina je otvorena uoči početka Lige za prvaka, odnosno susreta protiv Slobode.

 

Susret prvog kola i otvaranje tribine pobudio je veliki interes navijača, koji su gromoglasnim navijanjem pozdravili igrače.

 

Novoizgrađena istočna tribina ima kapacitet od 4266 mjesta, a njenom izgradnjom ukupni kapacitet stadiona iznosi 13.449 sjedećih mjesta. Na Grbavici se danas okupilo više od 12.000 navijača.

 

stadion-grbavica-zeljo

 

Željezničar je priredio prigodan program povodom otvaranja tribine, a kompozitor pjesme Grbavica Mustafa Čizmić zajedno s navijačima otpjevao je ovu nezvaničnu himnu kluba.

 

Susret Željezničar - Sloboda počeo je u 19 sati, a ekipe će nastupiti u sastavu:

 

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Marković, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Kerla, Zeba, Lendrić, M. Stevanović. Trener: Slavko Petrović. 

 

Sloboda: Hadžić, Škahić, Todorović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Stjepanović, Zec, Kalezić. Trener: Vlado Jagodić.

 

Susret sudi Dragan Petrović iz Banje Luke.

 

(Tekst i foto: FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook