DVA PITANJA ZA LIDERE RS-A

Otvoreno pismo Bojana Bajića Dodiku i Ivaniću: Da li ste pripremili dokaze da u Srebrenici nije počinjen genocid...

Front25.02.17, 16:39h

Otvoreno pismo Bojana Bajića Dodiku i Ivaniću: Da li ste pripremili dokaze da u Srebrenici nije počinjen genocid...
I obični građani znaju, kad se tužiš oko nečega i ne uložiš žalbu na prvostepenu presudu, da to znači da se slažeš sa presudom....

 

Bojan Bajić na svom Facebook profilu uputio je dva direktna pitanja Dodiku i Ivaniću koja se tiču genocida u Srebrenici... 

 

Otvoreno pitanje za:


a) g.Mladena Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH; i
b) g.Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske;


Poštovani,


Medjunarodni sud pravde u Hagu je 26.februara 2007.godine donio presudu da je Vojska Republike Srpske počinila genocid u Srebrenici u julu 1995.godine.


Vas dvojica ste u više navrata u zadnjih 10 godina javno tvrdili da u Srebrenici nije počinjen genocid, za šta ste, a naročito g.Dodik, potrošili pozamašne sume novca da se izvrše različita istraživanja i dokumentovanja, da publikujete knjige, pamflete, spotove i emisije, organizujete različite konferencije na tu temu, gdje ste autoritativno tvrdili da u Srebrenici nije počinjen genocid.


Veliki procenat Srba je povjerovao u vaše tvrdnje.


Pošto u nedjelju, 26.februara 2017.godine, ističe rok za podnošenje zahtjeva za reviziju presude iz 2007.godine, tj. mogućnost ulaganja žalbe na ovu presudu, vrlo je važno čuti Vaš odgovor na sljedeća pitanja:


1. Da li ste dokaze da u Srebrenici nije počinjen genocid sistematizovali i pripremili?


2. Da li ste Srbiji dostavili te dokaze i zamolili Srbiju da pokrene reviziju presude iz 2007.godine, kako bi bili prezentovani Vaši dokazi da se u Srebrenici nije desio genocid?


Pretpostavljam da ovo niste uradili, pa je vrlo važno čuti Vaše mišljenje o sljedećem:


Da li ste kao srpski član Predsjedništva BiH i kao najsrpskiji mogući predsjednik Republike Srpske, odlukom da se ne žalite na 'prvostepenu' presudu Medjunarodnog suda pravde iz 2007.godine, potvrdili da se slažete sa prvostepenom presudom i kvalifikacijom da je u Srebrenici počinjen genocid?


I obični građani znaju, kad se tužiš oko nečega i ne uložiš žalbu na prvostepenu presudu, da to znači da se slažeš sa presudom.


Mislim da je vrlo važno da građani Republike Srpske budu obavješteni i informisani, da su g.Mladen Ivanić i g.Milorad Dodik propuštanjem prilike da iniciraju reviziju presude iz 2007.godine kako bi predočili dokaze o kojima su pričali 10 godina, sa najvećeg političkog nivoa koji reprezentuje srpsku politiku u BiH, na ovaj način priznali da se u Srebrenici desio genocid.


Očekujem da u narednim danima o ovome obavijeste narod!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook