PODIJELI NA:

30.08.21, 08:45h

Hit dana: This has gotta spot

Slavni roker Erik Clapton proteklih se mjeseci javno usprotivio restriktivnim mjerama uvedenim zbog koronavirusa te vakcinaciji, piše Večernji.hr.

 

U decembru prošle godine je s Vanom Morisonom snimio pjesmu „Stand and Deliver“, jednu od mnogih pjesama koju je taj poznati sjevernoirski kantautor napisao protiv "lockdowna".

 

Nova Cleptonova pjesma „This Has Gotta Stop“ propraćena je animiranim spotom koji je od petka pogledan više od milion puta, a koji prikazuje ljude hipnotizirane medijima i demonstrante s natpisima poput „Sloboda“.

 

-Ovo mora stati. Ne mogu više podnijeti ove gluposti. Prevršilo je mjeru - pjeva 76-godišnji muzičar u refrenu nove pjesme.

 

Klepton je ranije kritizirao vakcine nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo „katastrofalnim“ posljedicama po njegovo zdravlje.

 

Tvrdnje da su vakcine sigurne nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje on navodno ima. Klepton je u julu odbio svirati koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o cijepljenju, tvrdeći da je to diskriminacija.



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!