PODIJELI NA:

27.10.20, 10:45h

Suad Bešlić, glas za bolju Kalesiju

 

Centralna priča u novoj epizodi dokumentarnog TV serijala „Nacionalna klasa“   je o Suadu Bešliću, povratniku iz Njemačke, koji razvija vrlo uspješno svoj privatni biznis u BiH.  U Njemačku je otišao tokom rata kao teško ranjeni borac Armije RBiH i tamo se školovao za mašinskog konstruktora.


Nakon uspješnog razvoja karijere u Njemačkoj, vraća se u rodnu BiH, gdje pokreće fabriku za proizvodnju vatrogasnih vozila svjetske klase.

 

U „Nacionalnoj klasi“ Bešlić pojašnjava svoj životni put, ali otvoreno govori o problemima sa kojim se suočio u zemlji punoj korupcije i bahatnosti lokalnih vlasti, te zašto se opredijelio da na predstojećim lokalnim izborima bude kandidat za načelnika Kalesije.

 

U epizodi posvećenoj Kalesiji imamo i priču o najstarijoj privatnoj kovačnici u BiH, koju već četri generacije drži porodica Bešić, te priču o izvornoj muzici ali i kulturi u Kalesiji.

 

U emisiji govore: Suad Bešlić, novinar Haris Halilović, vatrogasac Zijad Puzić, direktor BKC „Alija Izetbegović“ Fahrudin Sinanović i porodica Bešić.

 

Koautor i moderator je Tarik Karačić, dok je epizodu režirao Jasmin Duraković. Producent serijala je DEPO Sarajevo.

 

(DEPO Portal/ak)

 



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!