PODIJELI NA:

25.07.20, 20:25h

Bila je tako lijepa - Ivica Šarić

Glavni junaci ove serije su sarajevski hotelijer Sudo (Mirvad Kurić) i turistički radnik Hoki (Emir Hadžihafizbegović) u borbi za opstanak u vremenu socijalne krize. Pored ove dvojice izuzetnih glumaca, u seriji velike uloge igraju: Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Andrea Aković, Haris Burina, Slaven Knezović, Klara Mučibabić, Edhem Husić, Armin Omerović, Staša Dukić, Nedim Malkočević i mnogi drugi. 


Serija govori o bh. svakodnevnici, a radnja se odvija u „Orient Expressu“, hotelu koji se pokušava spasiti od propasti u teškom tranzicijskom vremenu. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.


Glumačku ekipu iz Hrvatske i Srbije predvode Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek, a značajne uloge pripale su i mladim bh. glumcima Arminu Omeroviću, Maji Zećo, Rijadu Gvozdenu, Andrei Aković, Nedimu Malkočeviću, Staši Dukić i Nermanu Mahmutoviću.


Među gostima u prvoj sezoni pojavili se se poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić, frontmen kultnog rock benda Zabranjeno pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, te legenda narodne muzike Halid Bešlić, koji je zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao i naslovnu numeru serijala.


Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić. Uz Jasmina Durakovića, režiju potpisuje i mladi bh. reditelj Emir Kapetanović, direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenograf Maja Cerić, kostimograf Belma Žiško, dok su produkciju vodile Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.

 



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!