Posljednja barijera from Depo Zona on Vimeo.

PODIJELI NA:

26.04.20, 13:07h

Posljednja barijera

 

Premijera uzbudljive drame o izbjegličkoj krizi na Balkanu redtelja Jasmina Durakovića i sa međunarodnom glumačkom ekipom, ali i glumcima iz regiona: Ivo Gregurević, Jelena Angelovska, Nedim Malkočević, Irina Marković, Aida Begović i Feđa Zahirović. Film je dobitnik više svjetskih nagrada uključujući i California Film Award za 2017. godinu.

 

PRIČA FILMA: Michael, redatelj iz Austrije, putuje sa snimateljem Leom na srpsko-mađarsku granicu kako bi snimili dokumentarac o izbjeglicama s Bliskog istoka. U izbjegličkom kampu upoznaju mlade Sirijke Nur i Zhoru te njihova prijatelja Bassama. Cilj im je stići na Zapad. Nur je preuzela brigu o Zhori, koja je od stravičnih iskustava zanijemjela, dok Bassam krije mračnu tajnu.

 

Režija Jasmin Duraković

Scenarij Robert Hofferer, Nataša Drakulić

Kamera Matthias Meissl

Montaža Fadil Komarica

Oblikovanje zvuka Samir Fočo

Muzika Darren J. Benjamin

Uloge Michael Kristof, Hannes Fretzer, Jelena Angelovska, Maria Serena, Irina Marković, Essam Ferris, Aida Begović, Ivo Gregurević, Nedim Malkoičević, Feđa Zahirović

Producenti Robert Hofferer, Amira Kudumović

Produkcija Artdeluxe, DEPO, 20'17.

 

the-final-barrier

 

 

Film možete gledati preko svih digitalnih uređaja i programa:  iOS, Android, Apple TV, Roku i Chromecast.  

 

Gledajte legalno na DEPO Zona/TV, kao partneru najveće svjetske digitalne platforme za nezavisni film Vimeo,  najbolje domaće filmove!

 

(DEPO Portal/ak)

 

 



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!