PODIJELI NA:

09.07.18, 20:29h

Rahmetlija u sarajevskom hotelu: Ljudi, šta je ovo, nosite mi tog...

Pogledajte insert iz nove bh. humorističke serije „Dobrodošli u Orient Express“, u kojoj glavne uloge tumače istaknuti bh. glumci Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović, Miro Gavran i Robert Krajinović.
 

Glumačku ekipu iz Hrvatske i Srbije predvode Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek, a značajne uloge pripale su i mladim bh. glumcima Arminu Omeroviću, Maji Zećo, Rijadu Gvozdenu, Andrei Aković, Nedimu Malkočeviću, Staši Dukić i Nermanu Mahmutoviću.

Serija govori o bh. svakodnevnici, a radnja se odvija u „Orient Expressu“, sarajevskom hotelu koji se pokušava spasiti od propasti u teškom tranzicijskom vremenu. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifičnim bosanskim humorom i ovdašnjim gradskim junacima.

Među gostima u prvoj sezoni pojavljuju se poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić i bh. muzičar i kompozitor Mirko Šenkovski Geronimo, dok je legenda narodne muzike Halid Bešlić zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao naslovnu numeru serijala.

Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić.

Uz Jasmina Durakovića, režiju potpisuje i mladi bh. reditelj Emir Kapetanović, direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, a montažer Fadil Komarica. Scenografiju je radila Maja Cerić, kostimografiju Belma Žiško, dok su produkciju vodile Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.


Više o seriji te pojedine epizode i najzanimljivije fragmente možete gledati OVDJE, kao i druge video sadržaje nastale u DEPO produkciji.  

 

(DEPO PORTAL/ad)



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!