PODIJELI NA:

12.12.16, 13:17h

CTV BiH pokupio ekskluzivna TV prava za "Baladu o Pišonji i Žugi"

 

Danas je u Sarajevu između producentske kuće DEPO i bosansko-hrvatske TV stanice CTV (Cinema TV) potpisan eksluzivni ugovor o koprodukciji igranog filma i TV serije „Balada o Pišonji i Žugi“. Ovim ugovorom CTV je dobila pravo ekskluzivnog TV prikazivanja ovoga filma i tv serije u BiH. Snimanje kreće u proljeće naredne godine, dok se premijera očekuje u jesen 2017. godine.

 

Igrani film i tv seriju „Balada o Pišonji i Žugi“ režiraju poznati bh. reditelj i producent Jasmin Duraković (Nafaka, Sevdah za Karima, Ja sam iz Krajine, zemlje kesetna, The Final Barrier) i autor kultne pjesme Davor Sučić alias Sejo Sekson. Scenarij za film je, osim Seje Seksona, pisao beogradski pisac i dramaturg Vladimir Đurđević, dok glavne uloge u ovome filmu, između ostalih, igraju Dino Sarija (Žuga) i Ivan Đorđević (Pišonja). Amilu igra beogradska glumica Jelena Gavrilović, a ostale vječne heroje sarajevskog asfalta igraju Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i mnogi drugi glumci iz čitavog regiona. 

 

Ovaj film je velika regionalna (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Kosovo), ali evropska koprodukcija (Francuska). Producent filma je DEPO iz Sarajeva, jedna od vodećih filmskih kuća u BiH posljednjih godina. 

 

U produciju tv serije uključene se neke od vodećih televizijskih stanica u regonu, dok je glavni partner filma Sarajevska pivara. Sponzori fima su Kovan EKOline i Plamingo (Gračanica), a očekuje se ulazak i drugih domaćih kompanija u pomoć za realizaciju ovoga velikog filmskog i tv projekta.

 

Podsjećanja radi, DEPO je počeo pripreme za realizaciju ovoga projekta prošle godine kada je snimljen i promo trailer budućeg filma, kao dio kampanje u procesu traženju sredstava za njegovu produkciju. Film su dosad podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Hrvatski audio-vizuelni centar (HAVC). Projekat su podržali i fanovi pjesme i grupe „Zabranjeno pušenje“ putem fundraising kampanje.

 

DEPO Zona ima svjetska digitalna prava i upravo ovdje ćete moći gledati ovaj veliki i dugoočekivani projekat o Sarajevu osamdesetih.



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!