Lokalni izbori/ pratite uživo rezultate

Je li sve gotovo u Novom Sarajevu? Benjamina Karić sve bliže pobjedi, prebrojano oko 90 posto glasova

Front06.10.24, 21:13h

Je li sve gotovo u Novom Sarajevu? Benjamina Karić sve bliže pobjedi, prebrojano oko 90 posto glasova
Mrtva trka u općini Novo Sarajevo ... Prema trenutnim razultatima Karić za oko 400 glasova vodi ispred Bandića, koji je sve vrijeme pratio u stopu

 

 

21:10 - Prema informacijama DEPO Portala iz izbornih štabova, a nakon prebrojanih skoro 90 posto glasova, čini se da je situacija u Novom Sarajevu riješena, a Benjamina Karić, kandidatkinja Trojke, sve bliža pobjedi. 

 

Prema trenutnim razultatima ona za oko 400 glasova vodi ispred Muamera Bandića (SBiH), koji je sve vrijeme pratio u stopu.

 

20:10 - Novi presjek glasova u općinama Kantona Sarajevo nakon 20 sati: 


OPĆINA HADŽIĆI 


Eldar Čomor (SDA) ubjedljivo vodi sa preko 3500 glasova i čini se da je ta prednost već nedoistićna za njegove protivkandidate. 


OPĆINA ILIDŽA: 


Nermin Muzur sa blizu 4500 glasova daleko je ispred Samira Lokvančića koji ga prati sa nešto manje od 1700 glasova, te se čini da je i ova sarajevska općina već dobila novog/starog načelnika.   


NOVI GRAD


U Općini Novi Grad Semir Efendić (SBiH) sa oko 3400 glasova silovito gazi ispred Mirze Selimbegovića (SDP) koji ima tek 930 glasova, tako da je i ovdje situacija prilično izvjesna. 


NOVO SARAJEVO


Mrtva trka u općini Novo Sarajevo, u tijesnoj prednosti trenutno je Benjamina Karić (SDP) sa 4.612 glasova, ali je Muamer Bandić (SBiH) prati u stopu sa skoro 4.595 glasova, dok je bivši načelnik Nedžad Koldžo u velikom zaostatku.

 

CENTAR


Srđan Mandić (NS) za sada ubjedljivo vodi (sa više od 3000 glasova) ispred Denisa Gratza (DF), koji trenutno ima oko 1650 glasova, dok su ostali kandidati u velikom zaistatku i bez šansi.  


STARI GRAD


Čini se da je i u Starom Gradu već sasvim izvjesna situacija, Irfan Čengić (SDP) sa preko 4.100 glasova daleko je ispred Dženana Selimbegovića (SDA) koji ga prati sa duplo manje prikupljenih glasova. 

 

VOGOŠĆA

 

I u Općini Vogošća se bije bitka između dva kandidata - Migdad Hasanović (SDA) vodi sa preko 6.500 glasova, dok njegov protivkandidat Fuad Abaspahić (Trojka) trenutno ima 5850 glasova.

 

TRNOVO

 

Nakon malog broja prebrojanih glasova, ubjedljivo vodi aktuelni načelnik, trenutno u pritvoru, Ibro Berilo, dok je Bajro Lindov daleko iza njega. 

 

Sve rezultate Lokalnih izbora 2024  možete pratiti uživo ovdje.

 

19:50 - Glasanje na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini završeno je u 19 sati na većini birališta, a prema informacijama Faktora, ovo su prvi rezultati u Kantonu Sarajevo, javlja Faktor.

 

Prebrojan je mali broj glasova, od toga u Novom Gradu ubjedljivo vodi Semir Efendić (SBiH), u Hadžićima Eldar Čomor (SDA).

 

U Općini Centar, prema do sada prebrojanim glasovima, vodi Srđan Mandić (Naša stranka), dok u Općini Novo Sarajevo vodi Benjamina Karić (SDP) iako je protukandidat Muamer Bandić (SBiH) prati u stopu.

 

Na Ilidži trenutno vodi Nermin Muzur (NiP), dok u Starom Gradu u prednosti je Irfan Čengić (SDP).

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook