Ko se kiti tuđim perjem?

Okršaj ministra Štete i načelnika Efendića: Ko je napravio kružni tok na IX transverzali

Front25.08.24, 17:24h

Okršaj ministra Štete i načelnika Efendića: Ko je napravio kružni tok na IX transverzali
Nakon što je ministar saobraćaja KS ostavio komentar, uslijedio je i odgovor načelnika općine Novi Grad

 

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić u interakciji na društvenim mrežama su ušli u pravi okršaj. 
 

Naime, Efendić je objavio na Facebooku snimke iz zraka tokom postavljanja završnog sloja asfalta na kružnom toku IX transverzale.


Nedugo nakon njegove objave, uslijedio je komentar ministra Štete. 
 

- Drago mi je vidjeti da pratiš sve projekte, pa i ovaj, koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo realizuje na području Novog Grada - kazao je Šteta, uz popratni "smajli". 
 

Nakon što je ministar saobraćaja KS ostavio komentar, uslijedio je i odgovor načelnika općine Novi Grad.

 

efendic-steta-fb

- Moramo pratiti sve što se desava na nasoj općini, a ovaj projekt posebno obzirom da smo ga pokrenuli davno i da se konačno privodi kraju. A nije ministarstvo samo, i općina Novi Grad je potpisnik sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta s Ministarstvom saobraćaja. Imate te sporazume u Ministarstvu, potpisali smo ih dok vi još niste bili ministar kao i ugovor za izgradnju kružnog vijadukta. Nažalost, rješavanje privremenih objekata koje je islo putem Skupštine KS uzelo nam je 2-3 godine vremena, što ste i sami svjedočili, ali bolje ikad nego nikad - odgovorio je Efendić.
 

Potom se ponovo oglasio ministar Šteta, objavivši, također, fotografije s postavljanja. 
 

- Postavlja se završni sloj asfalta na kružnom toku na IX transverzali. U sedmici koja je pred nama počinje postavljanje završnog sloja asfalta i na mostu koji se spaja na kružni. IX transverzala je jedan od najvećih projekata cestovne infrastrukture koje Ministarstvo saobraćaja realizuje. Ponosan sam i sretan što se bliži završetak radova, obzirom na sve izazove koje smo imali.
 

Sve će biti lakše, ugodnije i bolje kad se IX transverzala spoji sa autoputem i kada budemo imali cjelinu koja će olakšati putovanje, smanjiti gužve i povećati sigurnost - napisao je u svojoj objavi Adnan Šteta.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook