Nevjerovatna Alica Schmidt

Nazivaju je najljepšom olimpijkom: Zanosna Njemica (25) odbila Playboy, pa otkrila da dobija nepristojne ponude

Sport27.07.24, 15:00h

Nazivaju je najljepšom olimpijkom: Zanosna Njemica (25) odbila Playboy, pa otkrila da dobija nepristojne ponude
Savršenih crta lica, prodornih plavih očiju i bujne plave kose, te manekenske građe, Alica je lako mogla proći kao jedan od top modela za "Victoria's secret"

 

 

Počele su Olimpijske igre u Parizu. Tokom spektakularnog otvaranja imali smo prilike da vidimo i čujemo muzičku divu Celine Dion, nošenje baklje, ali i defile ollimpijaca.
 

Pored sportista i cjelokupne organizacije, komentariše se i svaki detalj sa ceremonije. Tim povodom su se brojni mediji raspisali o 25-godišnjoj njemačkoj trkačici koja se na Olimpijske igre u Parizu plasirala u mješovitoj štafeti Njemačke 4x400 metara.


Alica Schmidt po mnogima je najljepša olimpijka, a mnogi je nerijetko nazivaju jednom od najljepših sportistkinja na svijetu. Savršenih crta lica, prodornih plavih očiju i bujne plave kose, te manekenske građe, Alica je lako mogla proći kao jedan od top modela za "Victoria's secret".


Bila je dio reprezentacije koja je bila druga u disciplini štafeta 4x400 metara na Evropskom prvenstvu u atletici do 20 godina 2017. i treća u istoj disciplini na Evropskom prvenstvu u atletici do 23 godine 2019. Osim u svijetu sporta, veoma je aktivna na društvenim mrežama, a na Instagramu ima više od pet miliona pratilaca.


Dobila je ponudu da pozira za "Playboy", ali je odbila. "Fokusirana sam na sport, želim da to svi znaju. Svoje fotografije objavljujem sama. Uz dobar izgled treba imati još nešto, kod mene je to atletika. Dolazi mi dosta nemoralnih ponuda u privatnim porukama. Ne zamaram se previše s tim", ispričala je u jednom intervjuu.


Alica uživa u zdravoj hrani i kuha kad joj to dopušta pretrpani raspored. Također je ljubiteljka sušija. "Moja porodica uvijek govori da je hrana moja omiljena tema", rekla je.

 

Ipak, najviše voli da trči, a još dok je bila dijete, tokom jednog porodičnog odmora, privukla je pažnju Thomasa Kremera, profesionalnog sprinterskog trenera, koji joj je predložio da je roditelji upišu na trčanje. U osmoj godini počela je da se takmiči, te je vrlo brzo postala svjetska zvijezda.


Jedna od najseksipilnijih sportistkinja na svijetu, kako su je i zvanično proglasili strani mediji, svoj privatan život krije od očiju javnosti. Međutim, nije odoljela a da svoje oduševljenje postignutim rezultatom ne podijeli sa svojim partnerom. Ona je nakon jedne trke prišla jednom od fotografa, Frediju Richter-Mendauu (27) i poljubila ga. Njemački "Blid" otkio je da je ovaj par više od sedam godina u vezi.

 

 

(Mondo.rs, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook