Rok do 1. septembra

Vlada KS naložila ViK-u da ponovo u funkciju stavi naplatna mjesta pri centrima za komunalne usluge

Biznis Klub25.07.24, 18:44h

Vlada KS naložila ViK-u da ponovo u funkciju stavi naplatna mjesta pri centrima za komunalne usluge
Zaključkom Vlade VIK je dužan uspostaviti ponovni početak rada ovih naplatnih mjesta najkasnije do 1. septembra tekuće godine

 

 

Vlada Kantona Sarajevo zadužila je KJKP Vodovod i kanalizacija da ponovo uspostavi naplatna mjesta pri centrima za komunalne usluge, gdje građani mogu platiti račune za vodu i odvodnju otpadnih voda bez provizije, piše Faktor.


Zaključkom Vlade VIK je dužan uspostaviti ponovni početak rada ovih naplatnih mjesta najkasnije do 1. septembra tekuće godine. 


Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS zaprimilo je značajan broj pritužbi i upita korisnika, nakon što je VIK zatvorio naplatna mjesta, te se ovim  korakom nastoji osigurati adekvatna usluga korisnicima, u skladu s javnim interesom i ranijim zaključcima Vlade, s naglaskom na efikasnost i poboljšanje kvalitete pružanja komunalnih usluga.

 

Opredjeljenje Vlade je da centri za komunalne usluge moraju funkcionisati u punom kapacitetu i da građani na jednom mjestu imaju mogućnost platiti račune za sve kantonalne komunalne usluge.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook