odabira mnogih bosanaca

Crna Gora je važila za povoljniju opciju za ljetovanje od Hrvatske: Evo kakve su cijene ove godine

Biznis Klub25.07.24, 11:26h

 Crna Gora je važila za povoljniju opciju za ljetovanje od Hrvatske: Evo kakve su cijene ove godine
Je li i crnogorsko primorje postalo skupo za građane BiH

 

 

Novinar Kurira Ivan Gajić uključio se u jutarnji program Kurir televizije iz Budve i izveštavao o cijenama na crnogorskom primorju koje kako kaže nisu za prosečan džep:

 

- Manje više uvijek je slična situacija kad su cijene u pitanju. Prije nego što krene sezona, budu jedne cijene, mada su ove godine svakako skuplje. Ranije je moglo da se kupi, na primer, parče pice ili hamburger, konkretno pričamo o prošloj godini i za 2 eura. Sad su cijene te hrane duplo skuplje, dakle, pica je 4 eura, hamburger je 4 do 5, ponekad i šest. Pričamo naravno o šetalištu, ne o nekakvim fensi restoranima ili bilo kojim drugim objektima - rekao je Gajić i dodao:

 

- Ležaljke za sad su 25 eura prva tri reda, 20 eura ostali redovi, ali poučeni ranijim iskustvom, to će otprilike do kraja mjeseca, početkom avgusta, sve da ode još malo gore, za nekih 5-10 eura. onda imamo isto primjer neke livade, koje su sad klasične livade i generalno služe ako hoćete da se parkirate ili za šta god. Kad krenu turisti, samo se pojave nekI lanci, neki čovjek piše parking 3-4 eura i onda počne sve da se naplaćuje, jer kažu lokalci pa moramo od nečeg da živimo cijele godine.

 

- Kukuruz je 2 eura, a kada pričamo da je jedna prosečna porodica, njih četvoro recimo, mama, tata i djeca, pa... Boga mi, ako ne žele da se onako stisnu, već da imaju normalan dan minimalac je nekih 100 eura recimo. Generalno svi su stava da je sve prilično skupo i da za prosječan džep i ovde baš i nije.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook