kupce pozivaju na oprez

Pojavila se nova prevara u BiH, Bingo upozorava: Ne nasjedajte...

Biznis Klub25.07.24, 09:49h

Pojavila se nova prevara u BiH, Bingo upozorava: Ne nasjedajte...
Bingo ističe da su njihovi zvanični profili jedini pouzdan izvor informacija o nagradnim igrama i ostalim aktivnostima kompanije

 

 

Trgovački lanac Bingo u Bosni i Hercegovini upozorio je svoje kupce na lažnu nagradnu igru koju su pokrenule nepoznate osobe u ime ove kompanije. Na svom zvaničnom Instagram profilu, Bingo je skrenuo pažnju na ovu prevaru koja kruži društvenim mrežama.

 

Lažna nagradna igra objavljena je na profilu pod nazivom Bingo Fans, gdje se navodi da će biti dodijeljeno ukupno 400 nagrada. Međutim, riječ je o lažnom profilu koji ne pripada kompaniji Bingo. Zbog toga se apeluje na kupce da ne nasjedaju na ovakve objave i da prate isključivo zvanične stranice Binga na društvenim mrežama.

 

Bingo ističe da su njihovi zvanični profili jedini pouzdan izvor informacija o nagradnim igrama i ostalim aktivnostima kompanije. Kupcima se savjetuje da budu oprezni i ne dijele svoje lične podatke na sumnjivim profilima.

 

Ovo nije prvi put da su trgovački lanci meta prevara putem lažnih nagradnih igara, stoga je važno da korisnici društvenih mreža uvijek provjere autentičnost profila i informacija prije nego što učestvuju u bilo kojoj nagradnoj igri ili dijele svoje lične podatke.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook