žestok obračun

Nagrađivanu novinarku napali otac i sestra poznatog HDZ-ovca: 'Čupala me za kosu! Morala sam je ugristi do krvi!'

Mediji17.07.24, 11:34h

Nagrađivanu novinarku napali otac i sestra poznatog HDZ-ovca: 'Čupala me za kosu! Morala sam je ugristi do krvi!'
Novinarka Vrsaljko je trenutak napada Ivana Vrsaljka uspjela zabilježiti kratkim video snimkom koji je sa drugim slikama napadačice i svojim ozljedama objavila na svom FB profilu gdje je i opisala mučne događaje koje je prijavila policiji

 

 

Melita Vrsaljko, nagrađivana novinarka portala Faktograf i redateljica dokumentarnih filmova, u utorak je fizički napadnuta u vlastitoj kući u Nadinu.


Napala je Iva Perić, sestra Darija Vrsaljka, poznatog zadarskog HDZ-ovca, i to dan nakon što je na novinarku fizički nasrnuo njihov otac Ivan Vrsaljko na javnoj površini u Nadinu. Novinarka Vrsaljko je trenutak napada Ivana Vrsaljka uspjela zabilježiti kratkim video snimkom koji je sa drugim slikama napadačice i svojim ozljedama objavila na svom FB profilu gdje je i opisala mučne događaje koje je prijavila policiji.


- Ne znam koliko je još nepotrebnog nasilja potrebno da shvatimo da kao društvo imamo ogroman problem budući da među nama ima jako puno pojedinaca koji misle da mogu ići okolo i mlatit ljude jer im se ne sviđa to što oni rade. To moj jezik nije, ja tako ne komuniciram i smatram da moramo javno ustati protiv nasilnika i siledžija, inače će oni biti još hrabriji i glasniji nego što su sad - kazala je Melita Vrsaljko za Zadarski.hr.


U zadarskoj policiji potvrđeno je da je prijavljen napad te da se provode mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.


Na svom Facebook profilu napadnuta Melita Vrsaljko objavila je sljedeće te priložila fotografije i video snimke napada: 


"Jučer sam fizički napadnuta u vlastitoj kući nakon što mi je na vrata došla Iva Perić, kćer čovjeka koji me fizički napao dan prije jer sam sa snimateljem i kamerom prolazila pored njegovog terena na kojem se počeo gomilati neki otpad.


Naime, njen otac je htio spriječiti scenarij u kojem snimatelj pali kameru i snimi ono što se s javne površine može snimiti budući da se parcela vidi s ceste te se nalazi usred sela. Dotrčao je iznenada do nas, iz čista mira mu prijetio nasiljem i razbijanjem opreme (kamere koja nije bila ni uključena) govorio da je branitelj i da se borio u ratu. Pa je onda mene fizički napao na javnoj površini, a u samoobrani sam bila prisiljena udarit ga nogom kako bi se oslobodila.


Zvali smo policiju, ali kako to inače biva, javni red i mir remete dvije strane pa sam tako i ja završila s optužnim prijedlogom, s mjerom opreza da se čovjeku koji nas je prvi napao na javnoj površini ne približavam na manje od 50 metara.


Odlučila sam ne izaći u medije s tim, ali mi vrag nije dao mira, pa sam kratku snimku od par sekundi na kojoj stariji čovjek na cesti manijakalno trči prema meni i napada me objavila na svom Instagram storiju.

 

Jučer mi je njegova kćerka došla na vrata, nasilno mi uletila u kuću, otela mobitel te krenula me mlatit, vući za kosu do razine da mi je iščupala dio, a potom i daviti dok je istovremeno govorila da će izbrisati snimke njenog nasilnog oca snimljene na javnoj površini, i da će me natjerati da mu se ispričam. Bila sam (opet u samoobrani) prisiljena ženu doslovce grist po ruci do krvi da me ne uguši, da je odgurnem od sebe, uzmem svoj mobitel i pozovem policiju.


Dalje je na državnom odvjetniku - neka institucije rade svoj posao.


A nasilnici, inače donatorici vladajuće stranke i sestri poznatog lokalnog HDZ-ovca, mogu samo poručiti da nije uspjela nikog zastrašiti, iako je stvarno bilo neugodno gledati je onako histeričnu i nasilnu."

 

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook