turisti prijatno iznenađeni

Mnogi izbjegavaju ovo poznato ljetovalište zbog cijena, a one nikad niže: Za večeru vam neće trebati više od 8 eura

Biznis Klub10.07.24, 10:51h

Mnogi izbjegavaju ovo poznato ljetovalište zbog cijena, a one nikad niže: Za večeru vam neće trebati više od 8 eura
Svi su me plašili kada sam uplatio odmor, ali prijatno sam iznenađen. Imam samo noćenje preko agencije, a na hranu i piće mi dnevno ide još maksimum 30 eura, što je super - kaže oduševljeni gost

 

 

Dok turistička sezona na grčkom ostrvu Zakintos dostiže vrhunac, posjetioci uživaju u, ne samo spektakularnim plažama, već i u izvanrednoj gastronomskoj ponudi po pristupačnim cijenama, piše Kurir.rs.

 

Ovo nije mišljenje koje zastupaju mnogi, budući da se ovo ljetovalište smatra jednim od skupljih, ali sada će zasigurno biti razuvjereni.

 

Istraživanja otkrivaju da je cijena piva u lokalnim barovima i restoranima grada Laganas, uglavnom, između dva i tri eura, zavisno od veličine čaše ili flaše, što je iznenađujuće pristupačno, imajući u vidu popularnost i atraktivnost ostrva.

 

Jedan od najomiljenijih obroka među turistima je giros, koji se može naći za svega šest eura po porciji. Ovo je posebno dobra vijest za putnike koji su navikli na više cijene u turističkim destinacijama.

 

Takođe, razne paste, pite i salate ne prelaze cifru od deset eura, a obično su između šest i osam.

 

- Očekivao sam mnogo više cijene. Svi su me plašili kada sam uplatio odmor, ali prijatno sam iznenađen. Imam samo noćenje preko agencije, a na hranu i piće mi dnevno ide još maksimum 30 eura, što je super - kaže Beograđanin Milan S. koji ljetuje u Laganasu.

 

Isto tako, ljubitelji kafe mogu da uživaju u njihovim različitim ukusima, a da ne ostanu praznog novčanika, jer se cijene kreću od dva do maksimalno dva i po eura.

 

Ni vrednost popularnih gaziranih pića nije astronomska, budući da su cijene svega dva evra, što se ne razlikuje mnogo od onih koje nas sačekaju u kafićima u Srbiji.

 

S obzirom na sve ovo, Zakintos se ističe kao destinacija koja nudi odličan odnos cijene i kvaliteta, pružajući putnicima mogućnost da uživaju u autentičnom grčkom iskustvu bez prevelikog udara na budžet.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook