pristupačne cijene

Je li ovo jeftinija opcija za odmor od Hrvatske: Smještaj za sedam dana oko 100 eura

Biznis Klub06.07.24, 17:27h

Je li ovo jeftinija opcija za odmor od Hrvatske: Smještaj za sedam dana oko 100 eura
Mnogi su posvedočili da nisu doživeli nikakve neprijatnosti

 

 

Albanija je u posljednje vrijeme postala popularna turistička destinacija.

 

Iako su mnogi i dalje prilično skeptični i većinski se odlučuju za Grčku ili Crnu Goru, interesovanje za Drač, Ksamil ili Sarandu počinje već u decembru.

 

Na društvenim mrežama takođe postoji veliki broj grupa u kojima se svi znatiželjni mogu informisati o ljetovanju u Albaniji ili naći adekvatan smještaj. Ko se na vrijeme pripremio, mogao je da nađe apartman i za manje od 100 eura za nedelju dana ljetovanja. Naravno, sada su cene veće, pogotovo u hotelima.

 

Albansko more pojedinci optimistično zovu "Maldivima Evrope".

 

Do mora se može putovati automobilom, a ima i onih koji avionom prvo odu do Tirane, pa se prebace na rentakar ili organizovani autobuski prevoz.

 

Jedna od njih je bila i Danijela Petrović koja je za EUpravo Zato sumirala svoje utiske.

 

- Avionom smo išli do Tirane, a onda smo iznajmili automobil. Može se voziti kroz Albaniju ili pored obale, ali su putevi bili prilično loši, pa se dosta putuje iako je kilometraža mala. Saranda i Ksamil su mala, ali ušuškana mjesta, plaže su čiste i uređene, a cijene povoljne. I između tih mjesta ima prelijepih plaža. Vidjeli smo da je more savršeno, voda čista, a plaže su pješčane.


Sa druge strane, Valona nas nije oduševila. Bila je poput Budve, sa dosta barova i klubova, ali je more bilo značajno lošije. Drač je cijeli u betonu", smatra Danijela.

 

Kako je dodala, put uz obalu je prelijep jer se prolazi kroz šume i mala sela, pa prema njenom mišljenju tuda vredi ići samo zbog pogleda i usputnih divnih plaža.

 

Za sve turiste koji se brinu kako će se provesti u toj susednoj zemlji, mnogi su posvedočili da nisu doživeli nikakve neprijatnosti.

 

"Ljudi su preljubazni, vrlo uslužni i gostoprimljivi. Hrana je bila jeftina, i preko Airbnb-a se takođe može naći povoljan smještaj", zaključila je sagovornica.

 

Inače, na većini plaža je obavezan zakup ležaljki i suncobrana, a cijene mogu varirati od 10 do 20 eura.

 

Nastavak teksta čitajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook