klupko se odmotava

Ovo je ključno u istrazi ubistva Mijatovića: Rekonstrukcija otkriva kako je Đorđe ubijen dok je branio sina od huligana

Hronika29.05.24, 11:17h

Ovo je ključno u istrazi ubistva Mijatovića: Rekonstrukcija otkriva kako je Đorđe ubijen dok je branio sina od huligana
Kako tvrde komšije Đorđa Mijatovića, njega su napali tinejdžeri koji već duže vrijeme prave problem u kraju

 

Dvojica maljoletnika osumnjičeni su da su u nedelju svirepo su ubili Đorđa Mijatovića (37), brata potpredsednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Kako se sumnja, oni su ga šutirali u glavu dok je bespomoćno ležao na zemlji. Mijatović je preminuo u Urgentnom centru.

 

Kako Blic saznaje, uz pomoć snimaka sa pojedinih kamera i uz svjedočenja pojedinih očevidaca trebalo bi da bude rekonstruisan čitav događaj, kao i da bude utvrđeno šta se tačno dogodilo kobnog dana i ko je zadao kobni udarac Mijatoviću.


I sam ministar Ivica Dačić je izjavio da je zapljenjeno nekoliko snimaka sa okolnih kamera koji su na drugim nekim objektima, pošto nema direktnog snimka konkretno tog terena.

 

- Sa svih tih kamera je bilo moguće, uz dosta pažnje, zato što je riječ o maloletnim licima, identifikovati lica. Tako da, što se tiče policije, svima treba da bude jasno da niko neće moći da izbjegne hapšenje - poručio je Ivica Dačić.

 

Prema  nezvaničnim saznanjima Blica, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predjelu slepoočnice.

 

- Ovi snimci su zato od ključnog značaja za rasvetljavanje ovog zločina i za utvrđivanje prave istine jer nema očevidaca koji su vidjeli kompletan događaj od početka, već samo nekih svedoka koji su vidjeli pojedine segmente napada - navodi izvor Blica.


Kako objašnjava izvor Blica, nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko vještačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

 

Podsjetimo, kako tvrde komšije Đorđa Mijatovića, njega su napali tinejdžeri koji već duže vrijeme prave problem u kraju, a koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

 

- Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: "Ne dirajte mi dijete", a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbježali - kaže Mijatovićev komšija.

 

Sudija za maloletnike Višeg suda u Beogradu odredila je juče pritvor do 30 dana i drugom maloljetniku osumnjičenom za učešće u ubistvu Đorđa Mijatovića. Riječ je o sedamnaestogodišnjem N. Z, a pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemiravanja javnosti. Ranije juče uhapšen je maloletnik F. B. (16) zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Mijatovića.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook