NAKON SPORAZUMA O PRIZNAJU KRIVICE

Sudija koji prihvati skandaloznu nagodbu da ubica policajaca dobije 15 godina zatvora - neprijatelj je Sarajeva i države BiH!

Hronika27.05.24, 20:35h

Sudija koji prihvati skandaloznu nagodbu da ubica policajaca dobije 15 godina zatvora - neprijatelj je Sarajeva i države BiH!
Kakva se poruka šalje građanima Sarajeva i BiH kojim su ti mafijaši maskirani i naoružani godišnje krali 1500 vozila sa područja Kantona Sarajevo? Kakva se poruka šalje policajcima koji trebaju da nas zaštite i da nastave raditi svoj posao, a za ubistvo njihovih kolega se vrše nagodbe i sporazumi?

 

 


Bivši načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS Emir Efendić oglasio se nakon što je Tužilaštvo KS napravilo sporazum sa Markom Trifkovićem, ubicom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.


U svom komentaru Efendić navodi: 
 

- Članovi auto-mafije koji su godinama krali vozila od građana Sarajeva, terorisali grad i koji su na kraju na najsvirepiji način ubili hrabre policajace Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u svakoj normalnoj državi bi bili doživotno osuđeni, bez mogućnosti pomilovanja. Tužilaštvo Kantona Sarajevo se nagađa sa članovima te mafije i predlaže sudu kaznu od 15 godina!


Postavlja se pitanje, kakva se poruka šalje građanima Sarajeva i BiH kojim su ti mafijaši maskirani i naoružani godišnje krali 1500 vozila sa područja Kantona Sarajevo?

 

Kakva se poruka šalje policajcima koji trebaju da nas zaštite i da nastave raditi svoj posao, a za ubistvo njihovih kolega se vrše nagodbe i sporazumi?


Sudija koji prihvati ovu skandaloznu nagodbu ili sporazum između tužilaštva Kantona Sarajevo i članova mafije je neprijatelj građana Sarajeva, neprijatelj policijskih službenika i države Bosne i Hercegovine! Zašto ministar MUP-a KS na ovo šuti - pita Efendić na kraju svog reagiranja.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook