GODINU DANA OD STRAVIČNE NESREĆE

Majka Alme Suljić ustupila posljednju poruku svoje kćerke: 'Lijepo je doć' u svoju čaršiju...' I nikad nisu došle!

Hronika26.05.24, 09:38h

Majka Alme Suljić ustupila posljednju poruku svoje kćerke: 'Lijepo je doć' u svoju čaršiju...' I nikad nisu došle!
Tog 26. maja 2023. godine životi kakvim su do tada živjeli stali su za obje porodice - Spahić i Suljić. Majke i očevi ostali su bez kćerki, braća bez sestara, sestra bez sestre, muž bez supruge, momak bez djevojke

 

Ove nedjelje navršava se tačno godinu dana od stravične nesreće koja je odnijela živote Azre Spahić i Alme Suljić, dvije doktorice, dvije drugarice. 


Tog 26. maja 2023. godine životi kakvim su do tada živjeli stali su za obje porodice. Majke i očevi ostali su bez kćerki, braća bez sestara, sestra bez sestre, muž bez supruge, momak bez djevojke.


Automobilom ih je udario Armin Berberović. Azra Spahić preminula je na licu mjesta. Njena porodica, prijatelji, poznanici će s u nedjelju, 26. maja, okupiti ispred male Harmanske džamije u Bihaću, gdje će se proučiti Jasin i tevhid, nakon čega će posjetiti njen mezar na Humcima.


Istog dana u Sarajevu organizirana je memorijalna šetnja za Azru i Almu od Medicinskog fakulteta do mjesta njihovog stradanja na Marindvoru, odnosno do mjesta na kojem se nalazi spomen-ploča.


Alma je preminula skoro mjesec nakon nesreće, 23. juna 2023. godine.


Aida Spahić, Azrina mama, i Adela Suljić, Almina majka, željele su govoriti za Dnevni avaz, ali za to nisu smogle snage. Rekle su da ih previše boli.


- Ponekad zafale riječi, a kad zafale riječi, možeš misliti koliko ti fali taj neko - citirala je Đorđa Balaševića kratko Aida Spahić.


Adela Suljić ustupila je Avazu poruku koju joj je kćerka tog kobnog 26. maja 2023. poslala. To su ujedno bile i posljednje rijči koje su majka i kćerka razmijenile.


Alma je s Azrom i društvom te večeri bila u jednom od sarajevskih ugostiteljskih objekata. Majci je poslala video na kojem trubači sviraju, a šta joj je napisala možete pogledati ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook