VIDEO/ NOVE GENERACIJE BEZ MRŽNJE

'Ima nade za katarzu': Mladi Beograđani i ove godine došli u Tuzlu i odali počast žrtvama masakra na Kapiji

Front25.05.24, 17:43h

'Ima nade za katarzu': Mladi Beograđani i ove godine došli u Tuzlu i odali počast žrtvama masakra na Kapiji
Mladi Beograđani su poručili da su došli jer osjećaju odgovornost, ali i želju da rade na izgradnji društva bez nasilja te kako se nešto slično nikada više ne bi ponovilo

 

 

Dr. Gordana Ćehović, potpredsjednica Naprijed BiH, zahvalila se beogradskoj mladosti na odavanju počasti mladima ubijenim na Tuzlanskoj kapiji.


- Ovaj čin pokazuje da obični građani žele prihvatiti prošlost zarad budućnosti u miru i suživotu. Predstavlja svijetli primjer kako zajednički možemo graditi bolju budućnost za sve.
Naprijed BiH je odlučna u svom nastojanju da pokrene narode u BiH i susjednim državama da konačno krenemo naprijed radi naše današnje mladosti.
Ima nade za katarzu, pogrešne politike moraju odstupiti, gradimo nove generacije bez mržnje ali sa poštovanjem prema prošlosti - navela je Ćehović.


Naime, članovi Inicijative za ljudska prava iz Srbije došli su i danas u Tuzlu, kako bi odali počasti 71 žrtvi masakra koji je počinjen na Kapiji u maju 1995. godine. Ova inicijativa je počela 2010. godine kada je organizovan marš mladih koji su krenuli sa Kalemegdana, neki pješke, a neki biciklima, došli su do Tuzle 25. maja na obilježavanje zločina na Kapiji. 


Tim povovom mladi Beograđani su poručili da su došli jer osjećaju odgovornost, ali i želju da rade na izgradnji društva bez nasilja te kako se nešto slično nikada više ne bi ponovilo. 


Šta su ovom prilikom rekli pred kamerama, pogledajte u prilogu:

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook