'predstava oko secesije - to je nemoguće'

Oglasio se i Milanović, Dodiku se neće dopasti: 'Ako im ova Rezolucija smeta, sutra će im smetati i oblačan dan'

Front24.05.24, 20:12h

Oglasio se i Milanović, Dodiku se neće dopasti: 'Ako im ova Rezolucija smeta, sutra će im smetati i oblačan dan'
Ova predstava oko secesije, to je nemoguće. Nema teoretske mogućnosti da se RS odcijepi. Prvo, jer ne može i neće nikada donijeti tu odluku, a i Beograd je protiv toga - rekao je Milanović novinarima

 

 


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u petak je, nakon što je UN usvojio rezoluciju o Srebrenici, komentirao najavu čelništva Republike Srpske o "razdruživanju" i rekao da se radi o "predstavi"  i da je secesija nemoguća.


Na Dodikov poticaj, vlada Republike Srpske u četvrtak je uoči rasprave na općoj skupštini Ujedinjenih naroda donijela odluku kako će u roku od 30 dana izraditi dokument kojim će Federaciji BiH predložiti "razdruživanje", odnosno okončanje postojanja BiH kakva je utemeljena Daytonskim sporazumom.


- Ova predstava oko sececije, to je nemoguće. Nema teoretske mogućnosti da se RS odcijepi. Prvo, jer ne može i neće nikada donijeti tu odluku, a i Beograd je protiv toga - rekao je Milanović novinarima. 


- Puno buke, nije nizašto, ali bez nekog velikog razloga - dodao je, prenosi Hina.


Po njegovim riječima, rezolucija nijednom riječju "ne dotiče Srbe i srpstvo i Srbiju" i ako to smatraju gaženjem i traumatiziranjem Srba, onda će ih "sutra smetati oblačan dan".

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook