FOTO/ ADNAN ŠTETA ČASTIO

Političari se jutros zajedno provozali novim tramvajem u Sarajevu, evo ko se sve vozio...

Front08.05.24, 13:29h

Političari se jutros zajedno provozali novim tramvajem u Sarajevu, evo ko se sve vozio...
Tramvajem su se tako provozali čanovi Vlade KS, Skupštine KS, Vlade FBiH, Vijeća ministara BiH te predstavnici kreditora koji su pomogli u kupovini

 

 

Ministarstvo saobraćaja KS za partnere na projektima organizovalo vožnju novim sarajevskim tramvajem

 

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta jutro je počastio kolege iz stranke i koalicione partnere, te kreditore - tramvajskom vožnjom novim tramvajem.

 

Kako je saopćeno, vožnja novim sarajevskim tramvajem organizirana je za sve partnere koji su učestvovali i učestvuju na projektima u Kantonu Sarajevo.

 

tramvaj-politicari-voznja

 

"Vožnja je organizovana mjesec nakon što su tramvaji zvanično pušteni u saobraćaj, kako bi svim partnerima mogli prezentirati iskustva građana o novim tramvajima, kvalitet usluge, prve utiske o njihovim karakteristikama…", saopćeno je.

 

Tramvajem su se tako provozali čanovi Vlade KS, Skupštine KS, Vlade FBiH, Vijeća ministara BiH te predstavnici kreditora koji su pomogli u kupovini.

 

Između ostalog tu su bili članovi Vlade Kantona Sarajevo, predvođeni premijerom Nihadom Ukom, delegacija Vlade FBiH, na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem, ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić s dopredsjedavajućim, direktorica EBRD-a Manuela Naessl, direktorica EIB-a Sandrin Friscia, šef kooperacija u Delegaciji EU u BiH Stefano Ellero, ambasador Švicarske u BiH Daniel Hunn, predstavnici GIZ-a, JICA-e, delegacije ambasada Austrije, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, predstavnici Stadlera, Centrotransa, Grasa, Udruženja poslodavaca KS, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, načelnici općina, kao i mnogi drugi prijatelji projekata razvoja saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

 

tramvaj-politicari

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook