Potraga još uvijek traje

Nakon nesreće u Mramoru oglasili se iz RU Kreka: Što prije doći do našeg komorata

Hronika05.05.24, 17:59h

Nakon nesreće u Mramoru oglasili se iz RU Kreka: Što prije doći do našeg komorata
Istaknuto je da akcija spašavanja koju predvodi Štab Službe spašavanja, a koja teče od samog momenta nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije

 

 

Iz Rudnika Kreka oglasili su se povodom nesreće u pogonu Mramor koja se desila 3. maja kada je rudar Asim Šehanović ostao zatrpan ispod velikih količina zemlje i uglja koji su se iznenada obrušili.
 

- Do zatvaranja otkopa je došlo iznenadno bez bilo kakve naznake tokom obavljanja redovnih radnih zadataka Prvog kopača u otkopu. Odmah su obaviještena sva nadležna lica Rudnika, aktivirana Služba za spašavanje i članovi čete za spasavanje koji su pristupili akciji spašavanja. U skladu sa Zakonom o rudarstvu obaviješteni su i svi nadležni organi - naglašeno je.
 

Istaknuto je da akcija spašavanja koju predvodi Štab Službe spašavanja, a koja teče od samog momenta nesreće i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu i ista će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije.
 

- Plan akcije spašavanja i sve aktivnosti su usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spašavanje što prije dođe do našeg komorata.
 

Ovim putem obavještavamo da će Rudnik uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla dostavljati informacije o bilo kakvim promjenama ili saznanjima vezanim za akciju spasavanja kako bi javnost bila blagovremeno obaviještena, te da u ovom jako teškom trenutku imate razumijevanja da konstantna oglašavanja nisu moguća obzirom da ista utiču na aktivnosti na spasavanju, kao i na porodicu našeg komorata. Pozdravljamo vas rudarskim - sretno - naglasili su u informaciji dostavljenoj nakon današnje održane sjednice Štaba Čete za spašavanje RU Kreka.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook