NEĆE SVI BITI ISTO POGOĐENI

Važna sjednica FERK-a: Hoće li porodice sa većim brojem djece biti izuzete iz novog poskupljenja struje?

Hronika28.04.24, 17:10h

Važna sjednica FERK-a: Hoće li porodice sa većim brojem djece biti izuzete iz novog poskupljenja struje?
Udruženje Porodice tri plus uputilo je inicijativu kojom ukazuju da bi poskupljenje električne energije, kako je predloženo od strane Elektroprivrede BiH, najviše pogodilo višečlane porodice

 

 


Za ponedjeljak, 29. aprila, najavljena je sjednica Regulatorne komisije za energiju - FERK-a, na kojoj će se razmatrati inicijativa o izuzimanju poskupljenja električne energije domaćinstava s većim brojem djece.
 

Naime, Udruženje Porodice tri plus uputilo je inicijativu kojom ukazuju da bi poskupljenje električne energije, kako je predloženo od strane Elektroprivrede BiH, najviše pogodilo višečlane porodice.

 
Tim povodom "Porodicama tri plus" upućen je odgovor u kojem FERK najavljuje sjednicu zakazanu za ponedjeljak na kojoj će razmatrati navedenu inicijativu.
 

Kao Udruženje koje zastupa interese porodica, a posebno višečlanih, ujedno i jedino pravno lice koje je uputilo inicijativu u cilju olakšavanja životnih troškova ovih porodica, nadamo se uvažavanju inicijative i pronalasku boljih modela tarifa kojima se definiše način obračuna utroška struje u domaćinstvima - naveli su iz ovog udruženja.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook