video/najavio kineski zid u bih

Dodikove zastrašujuće poruke iz Rusije: Sa Bošnjacima ne želimo dijeliti ni vazduh, u maju slijede drastične promjene

Front23.04.24, 15:03h

Dodikove zastrašujuće poruke iz Rusije: Sa Bošnjacima ne želimo dijeliti ni vazduh, u maju slijede drastične promjene
Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, "guranje BiH ka mirnom razlazu"

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za da srpski narod "nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici".


Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, "guranje BiH ka mirnom razlazu".


- Gnusna je laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava, kaže Dodik za RTRS.


Istakao je da "RS ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa".


- Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo, naveo je Dodik.

 

 

Inače, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburg gdje će prisustvovati Međunarodnom bezbjednosnom forumu. Na forumu učestvuju lideri i zvaničnici iz više od 120 zemalja kojima će se putem video linka obratiti i ruski predsjednik Vladimir Putin. Na konferenciju je otišai i ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić.


Predsjednik Dodik danas se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajom Patruševom.


“Zahvalni smo zbog vaše odluke o Danu žalosti zbog žrtava terorističkog napada u Moskvi. Vaši odlično lični odnosi sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom dobro vode odličnom odnosima Republike Srpske i Ruske Federacije”, rekao je Patrušev, prenosi RTRS.


Smatra da je otvaranje konzulata u Banjaluci biti dodatni korak u razvijanju odnosa.


“Znamo i da trpite velike pritiske zbog dobrih odnosa sa nama”, istakao je Patrušev.


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio se na srdačnom prijemu.


“U pravu ste, trpimo velike pritiske, ali ostajemo predani dobrim odnosima sa Rusijom”, poručio je Dodik.


Uprkos sankcijama i kritikama zapadnih zemalja, Dodik je redovan gost u Rusiji.

 

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook