VIDEO/ ISPOD RADARA

Zakuhalo se oko nekretnine u centru grada: Irdin Bajrović podnio krivičnu prijavu protiv Grada Mostara i JP Parkovi

Front23.04.24, 14:29h

Zakuhalo se oko nekretnine u centru grada: Irdin Bajrović podnio krivičnu prijavu protiv Grada Mostara i JP Parkovi
Uzimajući u obzir kvadraturu spomenute nekretnine, kao i dogovorenu cijenu, nakon kalkulacija se dolazi do cijene od oko 626,88 KM/m2. Takva cijena je tržišno neprihvatljiva i preniska za poziciju građevinske parcele koja se nalazi u centru Mostara

 

 

 

Član Gradskog odbora Naša stranka Mostar Irdin Bajrović podnio je krivičnu prijavu protiv Grada Mostara, Gradskog vijeća Grada Mostar, Pravobraniteljstva Grada Mostar i JP "Parkovi" d.o.o. Mostar zbog osnovane sumnje da su odgovorne osobe navedenih pravnih lica počinile krivično djelo zloupotrebe ovlaštenja u gospodarskom poslovanju, zloupotrebe povjerenja i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja čime je prouzrokovana znatna imovinska šteta pravnoj osobi JP "Parkovi" d.o.o. Mostar i Gradu Mostar, saopćevo je iz Naše stranke. 


Naime, na 39. redovnoj sjednici koja je održana 25. siječnja 2024. godine, Gradsko vijeće Grada Mostar je donijelo odluku kojom je dana suglasnost JP "Parkovi" d.o.o. da mogu prodati nekretninu ukupne površine 865 m2 neposrednom pogodbom Regulatornom povjerenstvu za energiju u Federaciji BiH (FERK-u). 


Irma Baralija je problematizirala činjenicu da je sporna nekretnina trebala biti prodana za cijenu u iznosu od 542.251,65 KM. Naime, uzimajući u obzir kvadraturu spomenute nekretnine, kao i dogovorenu cijenu, nakon kalkulacija se dolazi do cijene od oko 626,88 KM/m2. Takva cijena je tržišno neprihvatljiva i preniska za poziciju građevinske parcele koja se nalazi u centru grada Mostara - istuču iz Naše stranke.

 

Irdin Bajrović pojasnio je na Facebooku detalje oko cijelog slučaja...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook