U Tužilaštvu BiH

Suljagić saslušan u predmetu protiv RTRS-a zbog negiranja genocida: 'Uvijek sam na raspolaganju institucijama BiH'

Front18.04.24, 21:40h

Suljagić saslušan u predmetu protiv RTRS-a zbog negiranja genocida: 'Uvijek sam na raspolaganju institucijama BiH'
Danijel Simić, predsjednik Udruženja novinara RS-a, gostujući u programu RTRS-a, izjavio je polovinom novembra 2022. godine da se svake godine u Srebrenici održava “potočarski igrokaz”, aludirajući na 11. juli

 

 

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić objavio je na svom X profilu da je danas saslušan kao svjedok u predmetu protiv uredništva RTRS-a zbog negiranja genocida. 


Podsjećamo, Danijel Simić, predsjednik Udruženja novinara RS-a, gostujući u programu RTRS-a, izjavio je polovinom novembra 2022. godine da se svake godine u Srebrenici održava “potočarski igrokaz”, aludirajući na 11. juli. Nakon toga, Suljagić je svom na X profilu najavio da će poslati krivičnu prijavu Tužilaštvo BiH. 


- Danas sam, u svojstvu svjedoka i podnosioca krivične prijave, saslušan u predmetu istrage protiv Danijela Simića i uredništva RTRS zbog negiranja genocida. Uvijek smo na raspolaganju institucijama BiH - naveo je Suljagić u objavi od 18. aprila. 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić na sastanku u Ujedinjenim nacijama s ambasadorima članica Organizacije islamske saradnje (OIC) su izjavili da je važno usvojiti rezoluciju o genocidu u Srebrenici kako bi se osiguralo da se takvo zlo ne ponovi. 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook