KRPE ODLAZE U PROŠLOST

Ako vidite ovo na ubrusu - ne kupujte ga! Ovi detalji otkrivaju kakvog su zaista kvaliteta...

Lifestyle18.04.24, 15:22h

Ako vidite ovo na ubrusu - ne kupujte ga! Ovi detalji otkrivaju kakvog su zaista kvaliteta...
Sigurno ste primijetili perforaciju na ubrusima, negdje sitne tačkice, a negdje dosta dublje i veće

 

 

 

Krpe polako odlaze u istoriju, a u većini slučajeva ih menja ubrus. Kada kupujete ubrus, morate voditi računa o tome ko ga proizvodi, da li proizvođač poseduje sertifikate o bezbednosti u dodiru s hranom i o tome da li je on kvalitetan - trajan i izdržljiv.


Svakako, neke stvari već "na oko" možete uočiti. Na primer, udubljenja na ubrusu.


Ubrusi koji deluju "debelo" prave se na mašinama koje stvaraju ogromna udubljenja, krupne rupe, koje kad se papir namota, svojim izbočinama prave prostor između namotanih listova, pa rolna ubrusa deluje da je veća nego što ima papira u njoj. Te duboke perforacije odnosno rupice u listovima ubrusa kidaju papir i uništavaju mu kvalitet i istrajnost.


Osim toga, često takvi ubrusi nemaju više slojeva, pa se u dodiru sa vlažnom površinom - odmah raspadnu.


S druge strane, ako primetite da ubrus ima jednaku boju, da ima sitne rupice, gotovo jednu do druge, kao tačkice, tu ste naišli na kvalitetan ubrus. Slobodno probajte i da ga razlistate - najčešće je troslojni, ima čvrstinu, veliku moć upijanja. Takav ubrus će vam trajati duže od onog najjeftinijeg i što je najvažnije - bićete zadovoljni njegovim kvalitetom.


Osim toga, uvek birajte proizvođača koji ima sertifikat da njegovi proizvodi smeju biti u dodiru sa hranom ali i onog čiji su proizvodi od čiste celuloze.


U godinama za nama nije se pričalo o tzv. večitim hemikalijama, onim koje ne mogu da se izluče iz ljudskog organizma i koje stvaraju ozbiljne zdravstvene probleme. Nastale su za potrebe industrije, ali jednostavno, stalno smo u dodiru s njima i ukoliko ne pazimo, lako mogu da nam se nakupe u telu.


Upravo zato, treba paziti na stvari koje kupujemo i ne voditi se ultrajeftinom cenom. Dobri izbori podrazumevaju svesni izbor kvaliteta - zato uvek gledajte da birate ubrus koji je premium sastava, od čiste celuloze, sa sitnim perforacijama i sa IFS sertifikatom, dokazom da sme biti u dodiru sa hranom, prenosi Blic.rs.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook