istraga se nastavlja

Preokret u suđenju za ubistvo malene Danke: Optuženi zatražio novog advokata

Hronika17.04.24, 17:39h

Preokret u suđenju za ubistvo malene Danke: Optuženi zatražio novog advokata
Ukoliko se obistini predviđanje tužilaštva, očekuju se novi momenti u istrazi nakon što Janković ispriča svoju verziju dešavanja tog kobnog dana

 

Srđan Janković (50), koji se sumnjiči da je vozio službeni automobil JKP "Vodovod" kojim je 26. marta u Banjskom polju (Srbija) udarena Danka Ilić (2), a koji se kao i drugi osumnjičeni, Dejan Dragijević (50), nalazi u pritvoru do 30 dana, do sada se u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio šutnjom.


Međutim, kako Kurir saznaje, sada je došlo do preokreta u njegovom razmišljanju i očekuje se da će on umjesto šutnje sve ispričati nadležnima.

 

Danas je Srđan Janković otkazao svom advokatu punomoć jer ne želi da ga on više brani. Očigledno da je nezadovoljan njegovim savjetima i načinom branjenja pred nadležnima. Janković je zatražio da mu se dodijeli advokat po službenoj dužnosti. To nas je iznenadilo jer se rijetko dešava da usred saslušanja osumnjičeni zatraži promjenu advokata.
Za sada se ne zna koji će advokat biti dodijeljen Jankoviću, ali će se do sutra to riješiti.

 

Dalja procedura je takva da slijedi razgovor novog advokata sa osumnjičenim Jankovićem. S obzirom na tok saslušanja, apsolutno svaki advokat će mu savjetovati da prestane odbranu šutnjom jer je za samog Jankovića bolje da ispriča sve što zna. Imajući u vidu da je Dragijević priznao da je lično on zadavio djevojčicu golim rukama, to je automatski oslobodilo sumnje da je direktni ubica baš Janković. Zatim, da je Srđan Janković bio zadovoljan odbranom sigurno ne bi otpustio svog advokata. Ubijeđeni smo da je pitanje trenutka kada će Janković dobrovoljno iznijeti svoju odbranu u tužilaštvu. Nadamo se da postoji mogućnost i da otkrije gdje je tijelo malene Danke – saznaje Kurir.


Ukoliko se obistini predviđanje tužilaštva, očekuju se novi momenti u istrazi nakon što Janković ispriča svoju verziju dešavanja tog kobnog dana.


Podsjetimo, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru kao svjedoci saslušani Ivana i Miloš Ilić, roditelji ubijene devojčice. Oni su svjedočili u prisustvu dvojice okrivljenih. Svjedočenje roditelja bilo je potresno, otac i majka su plakali.

 

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gdje je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom. Cijela Srbija je tragala za Dankom sve do 4. aprila kada je policija uhapsila Srđana Jankovića iz sela Luka i Dejana Dragijevića iz sela Zlot.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook